woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Forse toename Covid-besmettingen in Suriname

lees ook ...

Ruim 60.000 kwetsbare huishoudens krijgen koopkrachtversterk...

Met de lancering van het Sociaal Programma van de regering-Santokhi wordt de overstap gemaakt van object- naar subjectsubsidie. Tussen de 40.000 tot 60.000 kwetsbare huishoudens zullen een koopkrachtv...

Er is sprake van een forse toename in het aantal Covid-besmettingen in Suriname. De afgelopen weken was het aantal positief geteste burgers aan de lage kant. Echter werd bij de update van het Covid-19-dashboard maandag een flinke stijging waargenomen. Er waren 82 burgers positief getest. Van het bijgewerkte Covid-dashboard, dinsdag, valt af te lezen dat er 108 mensen besmet zijn. Voor de maand december is dit het hoogste aantal besmettingen. 

Er zijn 516 mensen getest. De districten Paramaribo en Wanica noteren de meeste besmette burgers respectievelijk 49 om 20. Verder blijkt dat een persoon is overleden. Het aantal doden voor deze maand staat op 21 en in totaal 1188. Niemand is dinsdag genezen verklaard. Twee mensen moesten in isolatie worden geplaatst.

De regering heeft dinsdag verscherping van de maatregelen aangekondigd. Op een gehouden regeringsraad is de huidige dreiging rondom Covid-19 ter sprake gekomen. Na verontrustende berichten vanuit het veld, is de overheid genoodzaakt maatregelen te treffen ter verdere bescherming van de samenleving. Woensdag komen de actoren bij elkaar om zich te buigen over het implementeren van eventuele aangepaste maatregelen.

Het is gebleken dat vanuit diverse delen van de bevolking uitbundig wordt gefeest. Op tenminste één zo’n feest is er sprake geweest van een zogeheten ‘mass spreading’. Alhoewel ons ter ore is gekomen dat diverse plekken, op basis hiervan hun events hebben aangehouden, merken wij dat sommigen onverkort doorgaan. De regering waarschuwt dan ook wederom dat openbare feesten niet zijn toegestaan. De justitiële autoriteiten zullen niet schromen om op te treden tegen overtreders.

Op de bevolking wordt een beroep gedaan geen betalingen te verrichten voor dit soort events. Elk illegaal event is namelijk onderhevig aan sancties vanuit de desbetreffende instanties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameForse toename Covid-besmettingen in Suriname