vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
3
(1)

Forse stijging spijsolie in Suriname

lees ook ...

Acting President Ronnie Brunswijk in Kwamalasamutu  

Currently in Kwamalasamutu village for a visit with the local populace is acting president Ronnie Brunswijk. Jimmy Toeroemang, the granman of Tareno, raised the issue of the quality of life in the nei...

De prijs van een liter spijsolie is flink omhooggegaan. Enkele weken terug werd nog SRD 25 betaald voor een liter. De prijs voor een liter is nu SRD 35. Vernomen wordt dat ook in het buitenland de prijzen voor een liter olie zijn verdubbeld. Importeurs kunnen dus weinig doen aan de prijzen op de lokale markt.

De prijs vertoont vanaf oktober 2020 een stijgende trend in het buitenland. Middels duimendraaien wordt getracht om de prijs betaalbaar te houden voor de consument. Het betreft een aspect dat gaat tornen aan de winstmarge. “Mensen denken altijd dat importeurs veel geld maken. Dat is helemaal niet zo,” zegt een importeur.

Ook moet niet uit het oog verloren worden dat de coronapandemie die meer dan een jaar heerst, negatieve consequenties met zich heeft meegebracht in de wereld. Importeurs zijn hier ook de dupe van geworden. Komt nog bij kijken dat het vrachtverkeer verdriedubbeld zijn.

In het dagelijks leven is spijsolie onmisbaar. Niet alleen de huishoudens gebruiken deze om hun eten te bereiden, ook eethuizen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameForse stijging spijsolie in Suriname