woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
5
(1)

Forse salarisverhoging Surinaamse rechterlijke macht voorlopig aangehouden

lees ook ...

Winnaar Musclemania & Fitness Universe contest ontvangt ...

Bodybuilder Brian Clarke die tijdens de Musclemania & Fitness Universe recent in Miami, VS. werd gekozen tot de beste van ‘s werelds natuurlijke atleten en modellen bracht op dinsdag 28 juni jongs...

De in het vooruitzicht gestelde forse salarisverhoging voor leden van de rechterlijke macht gaat voorlopig niet door. Deze salarisaanpassing is wel de Raad van Ministers (RvM) al gepasseerd. Het Staatsbesluit is doorgestuurd door de president naar de Staatsraad voor advies.

Er was veel kritiek op deze forse salarisaanpassing. Vooral uit de samenleving waren de kritieke niet mals. Bij mensen kon het vooral niet in dat te midden van een crisis uitgerekend de rechterlijke macht fors zou worden beloond. Dit terwijl de regering steeds een beroep doet op de gemeenschap om geduld te betrachten.

De vakbeweging dringt geruime tijd aan op salarisaanpassing/koopkrachtversterking, aanpassing van het minimumloon en aanpassing van de belastingschijven. De regering wordt strak gevolgd door de samenleving. Het is vooralsnog onduidelijk of de verhoging voor de rechterlijke macht wel of niet doorgaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameForse salarisverhoging Surinaamse rechterlijke macht voorlopig aangehouden