dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

Formulering brief China en IMF

lees ook ...

Brunswijk: Reducing fuel prices must be done gradually

Vice President Ronnie Brunswijk thinks it's best to release the fuel price gradually rather than all at once. He can relate to the plans made to alter the course. He does think that the gold sector's ...

Er is nog steeds geen akkoord tussen Suriname en het International Monetair Fonds(IMF). De reden is de formulering van een brief van China aan de organisatie, waarin het land bevestigd dat het akkoord gaat met de schuldherschikking van Suriname, zoals wij het zelf voorstellen. Dit, omdat China de grootste schuldeiser van Suriname is. De minister van Financiën en Planning Armand Achaibersing bevestigt dit.

. “China heeft de brief, en zelfs meerdere brieven geschreven, maar ze zijn niet opgesteld zoals IMF dat wil. En China zegt dat de inhoud van de brief is wat IMF wil hebben. Ze gaan het niet veranderen.” China is niet van plan van gedachten te veranderen.

Het heeft weken gekost om te onderhandelen met zowel IMF als China. De bewindsman heeft ook gesprekken gevoerd met de tweede man bij het IMF Geoffrey Okamoto. Nagegaan werd als het mogelijk is zaken te doen met het huidig schrijven van China.  “Dat zal waarschijnlijk wel lukken. Maar er zijn nog meer zaken die spelen die voor oponthoud kunnen zorgen”, aldus de minister.

Jaarlijkse begint men bij het IMF midden oktober met onderhandelen. Dit duurt  een aantal dagen.  IMF zelf zit ook met  een integriteitsvraagstuk vanwege de beschuldigingen aan het adres van de directeur Kristalina Georgieva. Volgens de informatie heeft zij data gemanipuleerd  in het voordeel van China. Zij ontkent dit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFormulering brief China en IMF