woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
5
(1)

Foodbasketproject: Duurzame oplossing voor armoedebestrijding in Suriname

lees ook ...

Nieuwe drinkwaterfaciliteit geopend in Matta

Schoon drinkwater is een fundamenteel mensenrecht en essentieel voor duurzame ontwikkeling. De regering blijft zich inzetten om alle noodzakelijke gebieden van Suriname van schoon drinkwater te voorzi...

Julio Bikharie en Wayne Telgt hebben donderdag een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te bespreken hoe armoede in de samenleving aangepakt kan worden. Tijdens de bespreking heeft Julio Bikharie, directeur van De Molen, het Foodbasketproject gepresenteerd als een duurzame oplossing om burgers met een lager inkomen te voorzien van goedkoop te betrekken levensmiddelen.

Foodbasket is een innovatieve franchise die levensmiddelen via strategische posten in vooral volksbuurten distribueert. Het project is reeds gestart in Kabalebo en Apoera waar de districtscommissarissen positieve ervaringen deelden tijdens de meeting met de president.

Het hoofddoel van het Foodbasketproject is om de menswaardigheid van burgers terug te brengen omdat zij met hun eigen geld zelf kunnen bepalen wat zij willen aanschaffen, tegen een minimaal bedrag. Bovendien kan een Foodbaskethouder op de lange termijn een goed draaiende supermarkt eigenaar worden en zo bijdragen aan de ontwikkeling van de samenleving.

President Santokhi heeft aangegeven dat er gekeken moet worden naar welk model het best is om uit te voeren en als de middelen en financiën beschikbaar zijn, zal er samen met de desbetreffende actoren worden gekeken hoe dit project landelijk te implementeren is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFoodbasketproject: Duurzame oplossing voor armoedebestrijding in Suriname