zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Foodbasketproject breidt uit naar Nickerie

lees ook ...

Fataal verkeersongeval eist leven van moeder en zoon

Vanmorgen heeft een tragisch verkeersongeval aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg het leven geëist van een moeder, Charlene D. (31), en haar 5-jarige zoon. Het incident vond plaats toen de autobestuurde...

Het Foodbasketproject, dat tot doel heeft om basisgoederen tegen betaalbare prijzen beschikbaar te maken voor de bevolking, zet zijn gestage groei voort. Op 27 april 2024 opende president Chandrikapersad Santokhi een vierde Foodbasket aan de Fredericiweg nr. 332 in het district Nickerie. Het staatshoofd benadrukte dat het vier maanden heeft geduurd om deze vierde Foodbasket in het district te realiseren en dat het nu aan de gemeenschap is om te laten zien dat dit een goede keuze was.

President Santokhi onderstreepte dat dit zal resulteren in meer financiële ruimte voor de gemeenschap om aan andere behoeften te voldoen. Tijdens de opening legde president Santokhi het concept achter het Foodbasketproject uit. Hij wees op de zware economische crisis van de afgelopen jaren, waarbij stijgende prijzen een zware last vormden voor de bevolking, mede veroorzaakt door factoren zoals de stijgende containerprijzen en internationale conflicten.

Na uitgebreid onderzoek besloot president Santokhi om directe distributie van producten van haven naar winkels te organiseren om de tussenliggende kosten te verminderen, wat resulteert in lagere prijzen voor de consument. Het project begon met 12 producten en is uitgebreid naar 20, met plannen om verder te groeien naar 30 en uiteindelijk 40 producten.

Arthur Sandjon, eigenaar van de nieuw geopende Foodbasket, uitte zijn dankbaarheid dat de gemeenschap eindelijk toegang heeft tot betaalbare basisgoederen. Hij benadrukte dat de prijzen aanzienlijk lager zijn en dat dit voor iedereen toegankelijk is, niet alleen voor de sociaal zwakkeren.

Het staatshoofd benadrukte dat dit initiatief een daad van durf, moed en leiderschap is, en dat het belangrijk is om te handelen in het belang van het volk, ondanks uitdagingen en weerstand.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFoodbasketproject breidt uit naar Nickerie