dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Fondsen van India voor projecten in Suriname

lees ook ...

Braziliaanse verdachte aangehouden voor voertuigverduisterin...

De 39-jarige L.M een Braziliaanse staatsburger die illegaal in Suriname verblijft, is aangehouden door een gemengd team van de politie. Hij wordt beschuldigd van verduistering van een voertu...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken heeft op vrijdag 05 mei 2023 met belanghebbenden projecten besproken die zullen voortvloeien uit de samenwerking tussen Suriname en India. De bespreking vond plaats in de vergaderzaal van BIBIS.

Tijdens dit onderhoud hebben de belanghebbenden hun projecten die momenteel gaande zijn, aan de bewindsman gepresenteerd. De projecten maken deel uit van twee programma’s die voortkomen uit de relatie met India. Joan Ilahi, Adviseur Projecten Internationale Samenwerking is belast met de coördinatie van het geheel.

De projecten moeten gemeenschappen ten goede komen, daarom is er vanuit het ministerie, bij de aanvragen gelet de duurzaamheid. In totaal hebben acht aanvragers hun project gepresenteerd. Vijf van de projecten komen uit het Quick Impact Programma en drie daarvan maken deel uit van het United Nations Development Program Fund (UNDP).

De projecten uit het eerstgenoemde programma, betreffen het omzetten van een lokaal tot een chemisch laboratorium op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), de rehabilitatie van het DC Roblesplein te Nickerie, de aanschaf van laptops voor ICT studenten van het Natuurtechnisch Instituut (NATIN), de bouw van een synthetische jogging track te Lelydorp en de aanleg van twee digitale oversteek voorzieningen nabij scholen te Paramaribo.

Om deze projecten te bekostigen stelt India een maximaal bedrag van 50.000 USD beschikbaar. Bij goedkeuring de komende week zal 40 procent van het bedrag verstrekt worden om met de projecten te starten.

De drie projecten van het tweede programma zijn grotere projecten. Hieronder vallen de renovatie van het National Indoor Stadium Nickerie, het installeren van digitale waarschuwingssystemen voor overstromingen als gevolg van overtollige regenval, en het opzetten van het Centre for Excellence in IT education in Suriname.

Bij het laatstgenoemde is project is India bereid te voorzien in IT-apparatuur en leraren. Op basis van de behoefte van de projectactiviteit is het mogelijk de financieringsmodaliteit te doen aanpassen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFondsen van India voor projecten in Suriname