zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
1
(1)

Fonds voor journalistiek binnenkort een feit

lees ook ...

Raad van Bestuur IMF moet nog goedkeuring geven aan USD53 mi...

Een team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) onder leiding van mevrouw Anastasia Guscina uit Washington, DC voerde van 07 tot 22 augustus een virtuele en persoonlijke missie uit met de Surinaa...

Stichting Democratie en Media in Nederland heeft het mede mogelijk gemaakt om een stimuleringsfonds voor de journalistiek in Suriname mogelijk te maken. De Stichting Stimuleringsfonds Journalistiek Suriname (SSJS) i.o. heeft in een persbericht meegedeeld, dat de organisatie vanaf 15 september open staat voor aanvragen. Deze dag is door de verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Democratie.

“Vrijheid van meningsuiting is een fundament voor een goed functionerende democratie in een vrije samenleving. De journalistiek heeft hierin de belangrijke taak om de gemeenschap onafhankelijk en objectief te informeren”, zegt de stichting in een persbericht.

Op de Internationale Dag van de Democratie zal de SSJS een persconferentie beleggen. De werkwijze van het fonds zal dan uitgelegd worden in Courtyard by Mariott en start om zes uur ‘s avonds op die dag.

De SSJS is in het leven geroepen om de Surinaamse journalistiek te ondersteunen om efficiënt te werken via projectsubsidies en kennisoverdracht.

Bron: de Ware Tijd

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFonds voor journalistiek binnenkort een feit