maandag 28 november 2022
24.4 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
5
(1)

Fonds voor drugsbestrijding en wetshandhaving

lees ook ...

Dit jaar 127 gedecoreerden kort voor Srefidensie

Kort voor Srefidensi-viering worden mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk voorgedragen en gedecoreerd door de president. Dit jaar viert Suriname 47 jaar staatkundige onafhank...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en de scheidende ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Karen Williams tekenden op 31 oktober een overeenkomst in het kader van de implementatie van het Caribbean Basin Security Initiative (CBSI). De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. 

De overeenkomst betreft aanvullende fondsen ten behoeve van drugsbestrijding en wetshandhaving. De additionele fondsen bedragen in totaal USD $ 300.000,- voor het initiëren en bestendigen van CBSI-projecten. CBSI is een partnerschap tussen de Verenigde Staten van Amerika en de landen van het Caribisch gebied, dat gericht is op het verhogen van de veiligheid in de regio. In dit verband worden er gezamenlijke inspanningen ondernomen voor het verminderen van illegale handel.

“De aanwending van fondsen is tweeledig. Enerzijds dienen zij voor anti-narcotica operaties van het Korps Politie Suriname (KPS), anderzijds voor het financieren van operaties in het kader van witwassen en (gerelateerde) financiële delicten”, gaf minister Amoksi aan. Tevens stelt de bewindsman dat de samenwerking met de vertrekkende ambassadeur van de Verenigde Staten zeer vruchtbaar is geweest. Er zijn enkele gevangenis trainingen verzorgd, waar officieren tot heden nog baat bij hebben.

Minister Amoksi gaf verder aan dat er nog behoefte is aan trainingen op het gebied van Human Trafficking op ministerieel niveau. Daarnaast vraagt de minister om ook brandweerlieden te betrekken in toekomstige trainingsprojecten. De JusPol-minister bedankte de ambassadeur en haar staf voor de trainingsprogramma’s en kijkt uit naar de continuering van de samenwerking met de volgende ambassadeur.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFonds voor drugsbestrijding en wetshandhaving