donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Focus op personeelsbeleid en digitalisatie tijdens regeringsraadvergadering

lees ook ...

Nieuw gekozen bestuur van 597

597 Netwerken (statutair bekend als VijfNegenZeven Netwerken) heeft een nieuwgekozen bestuur geïntroduceerd. Dit bestuur zal de partij leiden naar de komende verkiezingen op 25 mei 2025. Het bestuur b...

In de recent gehouden Regeringsraadvergadering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi stonden grondconversie, gezondheidszorg en personeelsbeleid centraal. Op woensdag 19 juni 2024 werd tijdens deze vergadering een presentatie gegeven door Nasier Eskak, directeur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarin hij de diverse uitdagingen op het gebied van personeelsbeleid belichtte.

President Santokhi benadrukte de noodzaak om het systeem te digitaliseren om personeelsbeleid efficiënter en transparanter te maken, reagerend op de aanhoudende ontevredenheid onder ambtenaren over bevorderingen, overplaatsingen en vaste aanstellingen. De directeur van Binnenlandse Zaken bracht tijdens zijn presentatie ook uitdagingen naar voren zoals het buitenwerking stellen van het agendasysteem door de vorige regering, en een gebrek aan goed functionerende kantoorapparatuur en benodigdheden.

Sinds 2022 is er een urgentieplan opgesteld om deze uitdagingen aan te pakken, waarbij alles in het werk wordt gesteld om zo snel mogelijk verbeteringen door te voeren. De afdeling Algemeen Personeelsbeleid (APB) zal de voorgestelde maatregelen van de regeringsleider integreren om de dienstverlening efficiënt en transparant te optimaliseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFocus op personeelsbeleid en digitalisatie tijdens regeringsraadvergadering