zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Flora Edutainment Festival van stichting Pro-Humaniteit

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk prijst verpleegkundigen tijdens Marw...

Ter ere van de Dag der Verpleging bracht vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk een bezoek aan het Marwina Ziekenhuis in het district Marowijne. Op uitnodiging van de ziekenhuisleiding kwam de regeringsf...

Het Flora Edutainment Festival georganiseerd door de Stichting Pro-Humaniteit begint vandaag en gaat door tot en met december 2024. De stichting wil hiermee jongeren buiten de schoolbanken tools aanreiken middels interactieve workshops en prikkelende motivatiesessies. ‘Jongeren en ouderen krijgen de sleutels tot levenslang succes’ aldus stichting Pro-Humaniteit.

Tijdens een persconferentie op 14 mei jongstleden, gehouden in het IGSR-gebouw werd de samenleving geïnformeerd over dit project dat uitgevoerd wordt te Flora. “Het festival richt zich op idealisme, onderwijs, kunst, cultuur en veiligheid, met als rode draad kennisoverdracht aan alle leeftijden,” benadrukte de voorzitter Henk Doelwijt.

Bestuurscommissaris Cornelly Ensberg wees op de Sustainable Development Goals (SDG’s), die goede gezondheid en welzijn, duurzame steden en gemeenschappen, en verminderde ongelijkheden omvatten. Het festival wil deze doelen ook bevorderen, om daarmee een bredere maatschappelijke impact te hebben.

Sportambassadeur Wilfred Burgos benadrukte het belang van sportpsychologie, die volgens hem te weinig aandacht krijgt, terwijl sport niet alleen disciplinair, maar ook spectaculair en karaktervormend is. Ook bestuurssecretaris Margo Kramp vulde aan dat samenwerken en samen leren met specifieke doelgroepen cruciaal is. “Het gaat altijd om samen werken en samen leren met specifieke doelgroepen. De organisatie is hier al ruim 15 jaar mee bezig.”

Er is ondersteuning van diverse partners in de publieke en private sector. Burgervader Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost heeft ondersteuning toegezegd aan dit project en is vol lof over de doelstellingen van het festival.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFlora Edutainment Festival van stichting Pro-Humaniteit