Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Flinke stijging in positieve coronagevallen in Suriname

Geplaatst

op

Corona

In Suriname is de COVID-19-teller woensdag 17 juni met 25 gestegen. Eerder op de dag waren dat er nog zes. Er zijn nu dus 19 gevallen van COVID-19 bijgekomen. Het aantal actieve cases is gestegen naar 207.

Op dit moment zijn er 361 personen in quarantaine en 48 personen genezen verklaard. Het aantal quarantainegevallen is toegenomen na terugkomst van Surinaamse ingezetenen uit Nederland.

Er zijn zes personen in Suriname overleden aan het COVID-19-virus.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Moerat
donderdag 18 juni 2020 09:46

Tuurlijk gaat het stijgen als de mensen honger lijden en uren in de rij moeten gaan staan om een simpel voedsel pakket. Waarom niet aan huis brengen zoals toen de verkiezing er was en iedereen thuis kreeg.de mensen staan te bedelen in de hitte zweet zo. Alleen besmettingen. Waar is de tv radio om op te roepen dat dit niet kan. De mensen gaan dood gaan om een pakket. Ze staan op elkaar. . Beleid is niet goed. Wie is verantwoordelijk voor dit? Foute boel. Niets gaat goed in Suriname. Zelf een pakket delen niet. Moet Nederland het komen regelen?… Lees verder »

Johan
donderdag 18 juni 2020 15:39

Nou het is heel makkelijk gezegd op afstand. De wijze neuzen staan meestal aan de kantlijn. Surinamers moeten leren om de handen uit de mouwen te steken. Ga planten bv bij de buren schoonmaken etc. Alleen de kwetsbare ouderen en kinderen hebben hulp nodig.

Stella
donderdag 18 juni 2020 18:49

Dit is heel ernstig, de mensen moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen. Laat.a.u.b de pakketten bezorgen. Want door het beleid van de lockdown komen de mensen ook in een moeilijke positie.

Teb
donderdag 18 juni 2020 19:10

Ze hadden al geen moer. Nu met de lockdown hebben ze helemaal geen moer. Dan zijn ze niet goed verzekerd. Wie gaat het betalen. Iedereen die ziek is moet binnen blijven de jongeren moeten gaan werken. 1.5 meter aanhouden hopelijk geen doden meer. Blijf binnen. Drink veel water. Fruit ..Advertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Hanif Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen