woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Flexibele werktijden voor winkels, bakkerijen en horeca tijdens feestseizoen

lees ook ...

SSHCV legt problemen voor aan vicepresident Brunswijk

Op uitnodiging van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft het bestuur van de Stichting Studentenhuisvesting Campus Village (SSHCV) een bezoek gebracht aan het kabinet. Tijdens dit bezoek op 12 febr...

In anticipatie op de naderende feestdagen heeft het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken een Algemene Overwerkvergunning uitgegeven voor specifieke bedrijven, waaronder winkels, bakkerijen en een deel van de horeca. Tussen 13 en 29 december 2023, met uitzondering van de dagen 16, 17, 23, 24, 25 en 26 december, krijgen werknemers in deze sectoren de mogelijkheid flexibel te worden ingezet.

Voor onder andere winkels, cafés en restaurants is een toegestane arbeidsduur van maximaal 11 uur per dag vastgesteld, terwijl werknemers van brood- en banketbakkerijen tot 13 uur per dag mogen werken. Het ministerie benadrukt dat werkgevers tijdens deze periode de overwerkvergoedingregels nauwlettend moeten naleven. Ook wordt een beroep gedaan op begrip voor werknemers die in deze feestelijke periode mogelijk niet langer kunnen werken dan gebruikelijk.

Voor bedrijven buiten de genoemde sectoren blijft de normale procedure voor overwerkvergunningen van kracht. De Arbeidsinspectie zal strikt toezien op de naleving van arbeidswetgeving, met inbegrip van voldoende pauzetijd voor werknemers, om een eerlijke en veilige werkomgeving te waarborgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFlexibele werktijden voor winkels, bakkerijen en horeca tijdens feestseizoen