vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

FIU versterkt samenwerking met Deviezencommissie en Belastingdienst

lees ook ...

Buitengewone droogte teistert het binnenland

De aanhoudende grote droogte houdt het binnenland in zijn greep. Het besef om niet slechts afhankelijk te zijn van waterwegen groeit. Boten hebben grote moeite om te varen door het ongekende lage wate...

Onlangs heeft de Financial Intelligence Unit Suriname twee Memoranda of Understanding (MoU) ondertekend met de deviezen commissie en de belastingdienst. De plechtigheid vond plaats op het kantoor van de FIU en werd bijgewoond door directeur Manisha Jhopsie, voorzitter van de Deviezencommissie Arun Sankatsing, en waarnemend directeur van de Belastingdienst, Maritia Laudan-Wijnerman.

Het doel van deze overeenkomsten is het versterken van nationale samenwerkingsverbanden binnen het Corporate Finance Institute (CFI).
Directeur Jhopsie benadrukte dat de ondertekening van de MoU’s een stap is om invulling te geven aan de Mutual Evaluation van de CFI. Verdere MoU’s zijn aangeboden aan de Centrale Bank van Suriname, de afdeling Gaming Board en de Raad Internationale Sancties. Hierdoor zullen niet alleen de samenwerkingsverbanden versterkt worden, maar ook de tekortkomingen van de CFI-evaluatie worden aangepakt.

Zowel de voorzitter van de deviezen commissie als de waarnemend directeur van de Belastingdienst benadrukten dat hun ondersteuning merkbaar zal zijn, niet alleen voor hun respectievelijke instituten, maar ook voor Suriname als geheel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFIU versterkt samenwerking met Deviezencommissie en Belastingdienst