zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

FIU en KPS bundelen krachten tegen witwassen en georganiseerde misdaad

lees ook ...

Corruptieonderzoek naar betaling van US$ 7,5 miljoen aan Pan...

De procureur-generaal Garcia Paragsingh heeft een voorlopig onderzoek aangevraagd naar een mogelijke corruptiezaak tegen president Chandrikapersad Santokhi en twee van zijn ministers. Dit verzoek volg...

Op vrijdag 19 april 2024 werd een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen de Financial Intelligence Unit (FIU) en het Korps Politie Suriname (KPS). Dit MoU is gericht op het uitwisselen van cruciale informatie ter bestrijding van witwassen, gerelateerde misdaden en financiering van terrorisme.

Daarnaast zullen beide partijen overleggen voeren over witwastypologieën. Deze hernieuwde toewijding om nauwer samen te werken markeert een belangrijke stap in de effectieve aanpak van georganiseerde misdaad.

In Suriname zijn dagelijkse klachten over criminaliteit aan de orde van de dag. Volgens bepaalde mensen slaagt de overheid er niet in om deze criminaliteit een halt toe te roepen.

De daders zijn niet alleen dieven, maar ze gaan ook over tot mishandeling, verkrachting, verminking en zelfs moord op hun slachtoffers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFIU en KPS bundelen krachten tegen witwassen en georganiseerde misdaad