woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
2
(1)

Fitch verhoogt kredietwaardigheid van Suriname Suriname van RD naar C

lees ook ...

Militairen doen sociaal werk

Manschappen van het Nationaal Leger hebben de leerlingen van een GLO-school, de Heilig Hartschool die in oktober vorig jaar is afgebrand, geholpen. In november vorig jaar hebben zij in een week tijd g...

Kredietbeoordeler Fitch heeft de Surinaamse lange termijn kredietwaardigheid, van Restricted Default verhoogd naar “C”. Deze verhoogde ratings zijn naar zeggen van Fitch, het gevolg van de succesvolle uitkomst van het verzoek tot uitstel van betaling (Consent Solicitation), die de Regering op 13 november aan de obligatiehouders had voorgelegd.

Obligatiehouders stemden op 4 december in om US$48.5 miljoen aan hoofdsom- en rentebetalingen die verschuldigd zijn uit hoofde van de 2023 en 2026 obligaties gedurende de periode van 26 oktober 2020 tot 31 maart 2021, uit te stellen. Ook zijn er wijzigingen in het afbetalingsschema doorgevoerd. Als Suriname vóór 24 maart 2021 in staat is een leenprogramma met het IMF af te sluiten, zullen de verschuldigde bedragen worden uitgesteld tot 26 April 2021.

De herstructurering van de schulden die de huidige regering heeft aangetroffen bij haar aantreden is van groot belang bij de duurzame gezondmaking van de Surinaamse economie en het creëren van betere leefomstandigheden voor de bevolking. De ‘C’- kredietwaardigheid van Suriname, weerspiegelt de onderhandelingen over schuldherstructurering van de regering met de obligatiehouders. De herstructurering van de schulden die de huidige regering heeft aangetroffen bij haar aantreden is van groot belang bij de duurzame gezondmaking van de Surinaamse economie en het creëren van betere leefomstandigheden voor de bevolking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFitch verhoogt kredietwaardigheid van Suriname Suriname van RD naar C