dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

First lady woont Zero Waste Advisory Board meeting bij in Turkije

lees ook ...

Ondernemer beboet voor valse aangifte en misbruik van vrijst...

Een ondernemer heeft geprobeerd om drie containers met goederen onder het vrijstellingsregiem te importeren door valse aangifte te doen over de inhoud. In het geautomatiseerd aangiftesysteem van de do...

Op uitnodiging van de first lady van Turkije en tevens voorzitter van de UN Secretary General’s Advisory Board on Zero Waste Management, Emine Erdoğan, is first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry afgereisd naar Turkije voor de eerste fysieke bijeenkomst van de Advisory Board. Gedurende haar verblijf van 29 oktober tot en met 05 november 2023 zal de first lady niet alleen als lid deelnemen aan de vergadering van de Advisory Board, maar ook aan diverse ontmoetingen waar first ladies van verschillende landen aanwezig zullen zijn.

De Advisory Board of Eminent Persons on Zero Waste van de UN Secretaris-Generaal is opgericht om de verdere vervuiling van onze enige thuis, de aarde, krachtig tegen te gaan. Het is nu tijd voor actie! Als we niet ingrijpen, zal het vaste stedelijke afval naar verwachting verdubbelen tot 4 miljard ton per jaar tegen 2050, aldus secretaris-generaal António Guterres tijdens de installatie van de Advisory Board in maart 2023.

Als lid van de Board zal de presidentsvrouw nauw samenwerken met diverse nationale organisaties om verdere vervuiling in onder andere Suriname tegen te gaan. De betrokkenheid van de samenleving is daarbij essentieel, zodat wij en toekomstige generaties nog lang kunnen genieten van onze Moeder Aarde.

Deze dienstreis en de bijbehorende kosten worden volledig gedekt door de overheid van Turkije.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFirst lady woont Zero Waste Advisory Board meeting bij in Turkije