Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

First lady Suriname lanceert tv-programma

Geplaatst

op

Meliss

First lady Mellissa Santokhi -Seenacherry heeft vanwege de COVID- crisis een programma voor jongeren in elkaar gezet in samenwerking met Unicef Suriname waarbij zij hun gevoelens kunnen uiten en vragen kunnen stellen. Dit programma is een maandelijks programma. Door de COVID-19 pandemie en de lockdown kunnen onze jongeren alle leuke dingen die zij voor deze pandemie deden niet meer doen. De jongeren ervaren deze periode als onaangenaam en heel erg stressend.

Tijdens de eerste aflevering vanmiddag zat de first lady MelLisagezellig in een halve cirkel in de studio op de vloer met nog zeven mensen die samen het bovenstaande bespraken. Er waren 5 jongeren bij waaronder gespreksleider Matai Samuel. Psycholoog Sila Kisoensing, kinder- en jeugdpsycholoog, Belle Fenandes-Vos en de first lady maakten het geheel compleet.

De eerste aflevering van het programma: “Hoe wij ons voelen” was vandaag zondag 13 september om 16.00 te zien op Gov.TV, kanaal 8.3

Culturu.com

20 Reacties
20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Parbhoesingh
maandag 14 september 2020 00:33

Top van je melisa.wat je kan doen voor het land en volk moet je zeker doen.Heb liefde voor je land en volk dan kom je er wel.

Spider
maandag 14 september 2020 04:31

Tof van je madam first lady…en vraag meneer de press..de prijzen van levensmiddelen in de winkel te verlagen …dat is de belangrijkste in Suriname…..

Bianca
maandag 14 september 2020 05:32

Goed iniatief. 💯👏 voor de First Lady

Mi gado
maandag 14 september 2020 07:35

Geweldig, top

Laatst bewerkt op 16 dagen geleden door Mi gado
Parbhoesingh
maandag 14 september 2020 08:54

Lobi joe malisa je doet het prima.gr aan chan

Parbhoesingh
maandag 14 september 2020 09:06

Wie goed doet wie goed krijg.Malisa zorg goed voor ons kinderen.Ga naar scholen langs.Vragen hoe het met de kinderen gaat.Of ze niet met honger op school verschijnen.Vragen wat ze nodig hebben.Doorgeven aan min van onderwijs.Chan en milisa kom op voor het volk en land.Het moet mu goed komen.Zet 100% in voor je land en volk.Geen mensen aan nemen met strafblad.Het volk is dat tegen.Andere landen kijken ook mee.Melisa en Chan jullie zijn samen strerk.zorg voor geen prijs opdrijvers van levens middelen benzine valuta en alles wat het land aan gaat.neem een lening van je olie vangst opbrengst en bouw suriname… Lees verder »

Mikel
maandag 14 september 2020 09:25

Top first lady.
Wat een power heeft U.
Ik wens U succes met alles wat U doet.

Zoon
maandag 14 september 2020 09:33

Zonder betaalbare prijzen in de winkels en bouwmaterialen zullen de kinderen gefrustreerd raken door hun gefrustreerde ouders die het dagelijks leven niet aan kunnen met al de verhoogde prijzen. First lady we moeten beginnen het levensonderhoud draaglijk te maken, dan komt de rest van zelf wel.

Wendy
maandag 14 september 2020 09:34

Ze doet veel, mag wel voor de salarissen wat ze krijgt. Schei uit met die poppenkast. Zorg dat het dit soort dingen zit in het onderwijs pakket. Dit noemt men zand strooien in de ogen van de community.

Rob
maandag 14 september 2020 11:02

Waarom mag iemand met een justitieel strafblad niet in een overheidsdienst werken?! Wat hij of zij in het verleden heeft misdaan is toch al door de rechter gestraft.De overheid moet het voorbeeld laten zien van een goede, sociale en beschaafde maatschappij, maar niet ook discrimineren door diegene een werk te weigeren. Het is een dubbele straf, terwijl het door de rechter is al gedaan.
Iedere mens is een deel van de maatschappij, ongeacht wie of wat die ook is!!!!

Clasien
maandag 14 september 2020 12:02

SUPER Lady Melissa ga zo maar zal helpen om CORONA CRISIS te vermijden, hopende

Clasien
maandag 14 september 2020 12:04

Trouwens hoe zit het levensmiddelen prijzen te verlagen en benzine prijzen, doe daar wat aan.lady Melissa SHANTOKI

Bala Mati
maandag 14 september 2020 12:07

Waarom geen STVS staats tv .de zender kan iedereen ontvangen. Geen belangen weer om geld. Kijkcijfers zoiets hoort op een staatszender en niet op een of ander zender

Surinaamse tv stichting.

Kanaal 8 sinds jaar en dag voor alle surinamers

Lanti pay
maandag 14 september 2020 12:27

Stvs is van de staat daar moet het.
Surinaamse tv is overal te ontvangen kanaal 8. Waarom niet op die zender? Hmm vraagtekens weer.

Boeroe
maandag 14 september 2020 12:32

hoge bomen vangen veel wind. kritiek gaat ze krijgen dus elke stap die je neemt zijn er mensen die het onder een vergroot glas zetten. en zo was het vroeger ook wie ook aan de macht is, journalisten en het volk moeten kritisch blijven. en na 5 jaar de balans weer opmaken als we gaan stemmen, maar 1 ding is zeker, nooit meer mensen die het land faiet hebben gemaakt. hopelijk zijn er over 5 jaar echte goede kandidaten waar je wat te kiezen hebt.,

Anais
maandag 14 september 2020 14:22

Het is leuk dat madame langs gaat ,maar wat ga er verder gebeuren.En als de kinderen niet hebben gegeten thuis maakt zij op dat moment een brood met kaas Wat madame zou moeten doen is meer met jeugdzorg rond de tavel te gaan zitten praten hoe en wat .Want dat een kind niet naar school ga of honger heb op school .begin bij de opvoeder

Arie Nieuwenhuizen
maandag 14 september 2020 19:23

https://youtu.be/vRG6eG71GDU
Guillermo, Belgische uitvinder, heeft een contactapp bedacht (minuut 9) Hiermee kunnen wij onze geliefde leiders 24 uur per dag in de gaten houden (waar zijn ze, met wie zijn ze en waarom)😂😎

#covididiots #covid19 😉

Johan shewdat
dinsdag 15 september 2020 13:36

Goedzo sta open voor jongeren zijn toekomst generatie van Suriname,
Johan shewdar Goa India

Derechter
dinsdag 22 september 2020 07:26

@Rob
Wie bedoel je? Brunswijk en Bouterse? En als je het over een tweede kans hebt.
Beiden moeten hun straffen nog
uitzitten. Dus waar gaat dit over?

Barber
dinsdag 22 september 2020 07:36

Soso poppenkast sanie.
Aan zelfpromotie doen neh furru bereh. Ontbijt en warme maaltijd op de scholen dat zou mooi zijn.
Ik hoor niets meer over Melissa’s missie aan Amsterdam en omgeving.
Wat heeft het voor ons in Suriname opgeleverd?
Wat hebben veel Surinaamse vrouwen met bruin geverfd haar? Het staat de meesten niet. Een bruin gezicht gaat verloren in bruin haar. En vaak kiezen ze een tint bruin die hun huidskleur matched. Niet om aan te zien.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen