woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
1
(1)

First lady schenkt 500 schoolpakketten aan kansarme jongeren

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

Het Instituut van de First Lady van de Republiek Suriname, onder leiding van Melissa Santokhi-Seenacherry, heeft ongeveer 500 schoolpakketten geschonken aan het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) ter ondersteuning van kansarme schoolgaande jongeren in alle districten. De pakketten worden overhandigd door leden van de Jeugdraad Suriname (JRS), jongeren betrokken bij het Caricom Youth Ambassadors Programma (CYAP) en het Sustainable Development Goals Youth Ambassadors Programma (SDGYAP).

De eerste pakketten zijn sinds oktober 2023 uitgereikt in Sipaliwini en Commewijne. Jeugdraadslid Jonathan Vrede, vertegenwoordiger van het district Sipaliwini, heeft de schoolpakketten uitgedeeld aan hulpbehoevende jongeren in de dorpen Pamboko, Abenaston, Kaaiapaati, Jawjaw en Nieuw Aurora.

Mitesh Bhaggoe, directeur van het NJI, toont zijn blijdschap over het feit dat jongeren een rol spelen in het ondersteunen van andere hulpbehoevende jongeren met benodigdheden voor hun onderwijs. Deze bijdrage zal hen aanmoedigen om zich te blijven inzetten voor hun schoolprestaties.

Het CYAP heeft ook 50 schoolpakketten uitgereikt aan jongeren aan de rechteroever van Commewijne. Nafia Lalmahomed, Youth Officer van het CYAP, is verheugd over de positieve impact van dit project op hulpbehoevende jongeren.

Jeugdraadslid Brandon Wazirali, die samen met Nafia Lalmahomed heeft bijgedragen aan de distributie van de pakketten in Commewijne, beschouwt deze gebeurtenis als een moment van voldoening en empowerment. Ze hopen dat jongeren, ongeacht moeilijke omstandigheden, zich blijven inzetten voor groei en ontwikkeling.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFirst lady schenkt 500 schoolpakketten aan kansarme jongeren