vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

First lady Santokhi geeft startsein brodenproject

lees ook ...

Buurtbewoners houden verdachte staande

Op zaterdag 25 maart 2023 heeft de politie van het bureau Lelydorp een succesvolle arrestatie uitgevoerd na een dievenmelding aan de Sahiwalsteeg. In samenwerking met medewerkers van Surveillance Regi...

Het Glo-Brodenproject 2023 is van start gegaan. Dit gebeurde op 1 maart 2023 op O.S. 1 Santodorp. Tijdens de launch heeft first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, initiatiefnemer van dit project, de leerlingen toegesproken en de bedoeling van het project uitgelegd. Dit project houdt in dat 40 glo-scholen in de districten Paramaribo, Wanica, Para, Saramacca en Commewijne dagelijks voorzien worden van 4000 broden, beleg en drank (sap of melk).

De bedoeling van dit project is om leerlingen die om welke reden dan ook geen brood kunnen meenemen naar school, dagelijks te voorzien van een broodje. Zeven bakkerijen, die verdeeld zijn over de vijf districten, zijn verantwoordelijk voor het bakken, voorsnijden en verpakken van de broden. Elk pakje krijgt ook voorverpakt beleg en een smeerstokje, zodat de kinderen hun brood zelf kunnen smeren. De scholen worden voorzien van big bags waarin al het plastic afval (zakjes en flesjes apart) gedeponeerd moet worden. Deze worden vervolgens ter recycling aangeboden.

“Ik ben blij dat het zover is. Er is lang getrokken aan dit project voor de kinderen en vandaag is het gelanceerd. De broden zijn van een bepaald gewicht, dus alles is in verhouding. Er zullen meetmomenten zijn waar we de kwaliteit testen, want ik wil dat de kwaliteit, hygiëne en versheid gegarandeerd blijven.” Zo reageert de presidentsvrouw nadat zij zelf ook een broodje samen met de kinderen heeft genuttigd.

Zij is blij met de medewerking die geboden is vanuit de leiding van alle scholen om de deadline van 1 maart voor de lancering van het project te halen. “Voor dit project werken wij ook samen met de overheid, de bakkerijen en Breadelicious. Ik blij met deze samenwerking.”

Schoolhoofd Sharmila Darsan is erg ingenomen met dit project en vond het een voorrecht dat haar school uitgekozen is om het project te lanceren. Volgens de leidinggevende heeft haar school een groot aantal behoeftige kinderen en zij is blij dat dit project eindelijk van de grond gekomen is. “Ik ben blij voor de kinderen van wie de ouders het niet elke dag kunnen permitteren, dat zij elke dag een broodje krijgen. Het ontbijt is belangrijk, anders kun je gedurende de dag niets opnemen.”

Kelisha Menig, leerling van O.S. 1 Santodorp, is de First Lady erg dankbaar voor dit project. Aan haar medeleerlingen zegt zij: “Jullie moeten de broden eten en niet vermorsen. We moeten trots zijn op de first lady.”

De broden worden dagelijks voor de eerste pauze geleverd in goed afgesloten boxen. Deze fase van het project loopt van 1 maart tot en met 10 mei 2023. Het is de bedoeling dat het Glo-Brodenproject gecontinueerd wordt. Aan dit project is een recycling plan gekoppeld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFirst lady Santokhi geeft startsein brodenproject