woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

First Lady onthult nieuw Logo PTC, na 25 jaar

lees ook ...

DNA- voorzitter adequate wet- en regelgeving belangrijk voor...

Geen woord kan omschrijven, hoe ontdaan ik me in de hoedanigheid van DNA-voorzitter voel, wanneer ik geconfronteerd word, met onvoorziene omstandigheden, die aan hardwerkende Surinamers, in de bloei v...

Polytechnic College University of Applied Sciences (PTC), bestaat op 22 februari 25 jaar. Tijdens het openingscollege dinsdag in zaal Ark  ‘Learning through innovation to create new possibilities’ heeft het instituut alvast haar nieuw logo laten onthullen door de presidentsvrouw Mellisa Santokhi-Seenacherry. “Met dit logo laten we zien dat PTC al 25 jaar bijdraagt op het gebied van onderwijs in Suriname en een toonaangevende positie heeft behaald met technische opleidingen.”

De pandemie stagneert eenieder, en de economische crises daagt ons uit om er toch het beste van te maken. Studenten moeten, ondanks de koersontwikkeling hun studie financieren. Toch is een voornemen van directeur Robby Holband,  dat de instelling dwars door alles heen,  over twee jaar op haar eigen terrein gehuisvest zal zijn aan de Leysweg.

Joyce Williams,  is voorzitter van het nieuw bestuur, en benadrukte dat een titel alleen niet capabel maakt. “Ik heb zelf ook twee titels, maar studeren alleen is niet voldoende. Jouw attitude als persoon, als werknemer is erg belangrijk.” Zij was twaalf jaar geleden minister van Arbeid.

Keynotespeaker Jules de Rijp wees  de studenten erop om niet alleen te klagen op Facebook, maar om meer te gaan ‘googelen’ naar bruikbare informatie voor het opzetten van ondernemingen. “Met klagen alleen heb je te weinig energie over voor het zoeken naar een oplossing”, vervolgde hij. De Rijp is  zelf ook ondernemer en consultant.  Hij benadrukte het belang van innovatie en samenwerken. De studenten toonden door hun reacties, dat zijn presentatie inspirerend was.

Daarbij was ook Gracia Valies-Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, aanwezig. Studenten werden opgeroepen om niet op te geven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFirst Lady onthult nieuw Logo PTC, na 25 jaar