woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
5
(1)

First Lady Melissa Santokhi bezoekt kindertehuizen in Nickerie

lees ook ...

Armoedegrens in Suriname vastgesteld op SRD 3.365

De armoedegrens in Suriname is per december 2021 vastgesteld op SRD 3.365 voor een volwassene. Dit is vastgesteld door de in juli vorig jaar ingestelde multidisciplinaire werkgroep inzake armoedebestu...

First Lady Mellisa Santokhi bracht op 11 december een bezoek aan enkele opvanghuizen in het district Nickerie. Het Zr. Dankerscentrum, De Groentjes, kinderhuis Gaytrie en het Olga Clarck Kinderhuis waren de tehuizen die zij bezocht.  Zij deed met hulp van  Rijstbedrijf Manglie, diverse donaties aan deze kinderopvanghuizen. Bij aankomst werd de presidentsvrouw ontvangen door Senrita Gobardhan, de districtscommissaris van Nickerie, 

Het afgelopen weekend had de first lady reeds  bezoeken afgelegd bij kindertehuizen in het district Commewijne waarna het de beurt was aan enkele opvangtehuizen in Nickerie. De first Lady zegt dat het haar bedoeling is alle kinderhuizen te bezoeken. “We hebben onlangs Kinderdag gevierd, maar ik kon niet allemaal bezoeken en straks komen ook de Kerstdagen en de jaarwisseling. Dus in het kader daarvan breng ik een bezoek aan de kindertehuizen. Ook is het voor mijn eigen oriëntatie om te weten wat de behoeften zijn binnen de opvanginstellingen.”

Bij alle tehuizen heeft de first lady mondkapjes, fruit, speeltjes, tablets en een geldbedrag gedoneerd. Het Zr. Dankerscentrum, waar kinderen met een beperking worden opgevangen en begeleid, en De Groentjes kregen een bedrag van SRD 5.000, terwijl de twee andere elk SRD 10.000 ontvingen.

First lady Santokhi-Seenacherry is blij dat de kinderen ook wordt aangeleerd hoe zelf een moestuin er op na te houden, zodat zij op latere leeftijd zelf redzaam kunnen zijn. De presidentsvrouw spoorde de kinderen aan om hun best te blijven doen op school, zodat zij meer mogelijkheden zullen hebben in het leven. Tot slot wenste zij hen alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar.

Districtscommissaris Gobardhan is blij met de komst van de first lady in haar district. “We hebben een goed gesprek gehad, wij hebben gesproken over de nieuwe ontwikkelingen in Nickerie en we zullen vele projecten samendoen in de toekomst”, aldus burgermoeder Gobardhan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFirst Lady Melissa Santokhi bezoekt kindertehuizen in Nickerie