donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
5
(4)

First Lady legt mogelijk functies neer

lees ook ...

Ministerie van AWJ betrekt nieuw onderkomen in voormalig ‘ho...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft een nieuwe fase ingeluid met de ontvangst van de sleutels van hun nieuwe locatie aan de Lalla Rookhweg 25, voorheen bekend als '...

Bronnen die anoniem wensen te blijven hebben te kennen gegeven dat de firstlady van de Republiek Suriname Mellisa Santokhi-Seenacherry genoodzaakt is haar functies neer te leggen. Gisteren werd het besluit tijdens een VHP-vergadering genomen. Dit was ook een eis van de Organic Movement. De president had eerder voorgehouden, waarom dit niet plotseling kon.

Eerder tijdens een regeringspersconferentie zei president Chandrikapersad Santokhi, dat er meer komt kijken bij een functie neerlegging. Er moest volgens hem eerst evaluatie plaatsvinden, alsook een gesprek met de betrokkene, “We zijn bereid over van alles te praten, maar we moeten rekening houden met statutaire bepalingen en het functioneren van de betrokkene”, volgens hem.

“We hebben te maken met parastatale bedrijven die bijvoorbeeld oil en gas hebben. We hebben te maken met besturen, die niet verlamd kunnen worden. We moeten tijdsindelingen maken waarin mensen gaan terugtreden ”. Dit zijn zaken die de president aanhaalde.

De vice-president heeft zich afgevraagd waarom geëist wordt, dat de firstlady haar enige functie moest neerleggen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFirst Lady legt mogelijk functies neer