zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

First Lady lanceert gedichtenbundel ‘Mama’

lees ook ...

OBS reageert op uitspraken van minister Orie

De organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) vond het nodig een persconferentie te beleggen om te reageren op uitspraken die minister Henry Orie van Onderwijs, wetenschap & Cultuur dee...

Met trots onthulde First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry op maandag 6 mei 2024 in de Congreshal een prachtige nieuwe gedichtenbundel genaamd ‘Mama’. Dit hartverwarmende boek werpt een schijnwerper op de onvoorwaardelijke liefde en toewijding van moeders, in het bijzonder die van Surinaamse afkomst. De First Lady benadrukte de onschatbare waarde die onze samenleving hecht aan de rol van moeders en de diepgaande impact die zij hebben op ons leven.

‘Mama’ is het product van de inspanningen van 29 getalenteerde jongeren, die hun persoonlijke verhalen en ervaringen hebben vastgelegd. Het doel was om een eerbetoon te brengen aan de kracht en liefde van moeders. “Na een jaar hard werken aan dit boek is het moment eindelijk daar,” sprak de First Lady met oprechte vreugde.

In 2023 lanceerde het Instituut van de First Lady via het jongerenprogramma ‘What’s Your Talent’ op sociale media een oproep aan jongeren om gedichten te schrijven met als thema ‘moeder of moederfiguur’. De resulterende gedichten zijn nu vereeuwigd in dit prachtige boek.

Mevrouw Santokhi benadrukte dat elk gedicht in de bundel de diepe gedachten van de schrijver over de moederfiguur weerspiegelt. Elke regel is een ode aan onze moeders, hun grenzeloze liefde en hun wijsheid zonder einde. De hoop van de First Lady is dat moeders zich bewust worden van hun onschatbare waarde in ons leven.

Hoewel het oorspronkelijke plan was om het boek eerder uit te brengen, nam het ontwerpproces meer tijd in beslag dan verwacht. Niettemin moedigde ze elke schrijver aan om te blijven investeren in hun poëtische talent en deze niet onbenut te laten.

Amaris Hoogdorp, een van de schrijvers, beschouwde het als een voorrecht om voor het eerst voor een publiek te schrijven. Ze voelde zich gemotiveerd door de First Lady om door te gaan met poëzie en haar creatieve reis voort te zetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFirst Lady lanceert gedichtenbundel 'Mama'