Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

First lady in Suriname wint rechtszaak tegen Dini Blokland

Geplaatst

op

First Lady Ingrid Bouterse Waldring

First lady Ingrid Bouterse-Waldring is vandaag door de rechtbank in Amsterdam in het gelijk gesteld in de rechtszaak die de presidentsvrouwe tegen Bernadine ‘Dini’ Blokland aanhangig had gemaakt. In april deed Blokland in een video op social media aantijgingen aan het adres van de first lady, waarin zij beweerde dat de presidentsvrouwe de hand zou hebben gehad in een roofoverval op de directeur van het in Suriname gevestigde diamantopkoopbedrijf Glomac N.V.

Bij de roofoverval zou een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van US$ 80 miljoen zijn weggenomen. In de video beweerde Blokland dat de edelsteen in Dubai voor US$ 43 miljoen zou zijn verkocht. Bovendien zou de first lady tegen een investering van US$ 45.000 de leiding bij Glomac N.V. willen hebben. Zowel de presidentsvrouwe als Glomac-directeur Claudia Griffith spraken deze beweringen tegen.

Uitvoering vonnis moet

Op 22 april maakte de first lady bekend dat zij een advocaat in Nederland in de arm had genomen. De zaak diende eerst op 15 mei en vandaag volgde de uitspraak. De rechtbank oordeelde dat de door Blokland gedane beweringen onvoldoende feitelijke basis hebben. Zij moet de video over de ‘Grootste Diamantenroof in de geschiedenis van Suriname‘ verwijderen én het vonnis van de Rechtbank Amsterdam publiceren op haar Facebookpagina. Verder moet zij ook een rectificatie plaatsen op de nieuwssite Starnieuws. Zij is ook veroordeeld om de proceskosten te betalen. Het vonnis moet uitgevoerd worden, zelfs als Blokland in hoger beroep gaat.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Dino
donderdag 28 mei 2020 00:41

Waarom moest Dini liegen?nu heeft ze zichzelf in problemen gezet. De vraag is nu waarom wou ze het volk tegenover Bouterse en zijn vrouw zetten?Advertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Uraiqit Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen