maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
5
(1)

First Lady houdt motivatiesessie over pesten

lees ook ...

Pearl Playfair leidt gesprekken over mentale gezondheid in N...

In de districtszaal van Nickerie is de langverwachte stakeholdersbijeenkomst plaats, getiteld "Assessment Mentale Gezondheid en Psychosociale Zorg (MHPSS)" gehouden. De bijeenkomst bood een platform v...

First Lady Mellisa Santokhi- Seenacherry hield op 21 februari jongstleden een motivatiesessie  over pesten op Mulo Schotelweg. Zij deed dit omdat onze mentale gezondheid  even belangrijk is als onze fysieke gezondheid. Iemand die zowel fysiek als mentaal gezond is, kan normaal functioneren en kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van zijn of haar omgeving.   

“Het komt veel te vaak voor dat voornamelijk kinderen en jeugdigen gepest worden door leeftijdsgenoten. Deze kinderen en jeugdigen worden emotioneel kapot gemaakt, met alle gevolgen van dien”, stelt de presidentsvrouw. Samen met Kinder- en Jeugdpsycholoog Juljo Cruden deed zij de motivatiesessie. De leerlingen werden bewust gemaakt van de vele nadelen en de emotionele schade die pesters veroorzaken bij hun slachtoffers en de pester heeft er geen voordelen aan. Daar werd de leerlingen ook op gewezen.

Door middel van het tekenen van het ‘stopteken’ van hun hand, hebben de leerlingen samen met de First Lady de belofte gedaan niet te zullen pesten. De presidentsvrouw roept een ieder op en zij drukt hen op het hart deze belofte samen met haar en de leerlingen van Mulo Schotelweg te doen. “Laten wij niet pesten, maar elkaar juist liefhebben. Hier bereiken wij veel meer mee”, aldus First Lady Santokhi-Seenacherry. Tijdens het bezoek doneerde de First Lady ook twee schoolborden aan de school.

Het ligt in de bedoeling meerdere scholen aan te doen voor motivatiesessies. De kickoff is gegeven op Mulo Schotelweg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFirst Lady houdt motivatiesessie over pesten