woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

First lady en Indiase ambassadeur realiseren “Every Student a Computer” project

lees ook ...

Goudput tragedie: Arbeider verdwijnt in de diepte na waarsch...

Een tragedie voltrok zich op donderdagochtend 15 februari 2024 toen een 22-jarige man, bekend als R.N., na het afronden van opschoonwerkzaamheden een duik nam in de goudput bij Nieuw Koffiekamp, geleg...

Op maandag 27 november hebben first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en de ambassadeur van India in Suriname, Shankar Balachandran, het project “Every Student a Computer” succesvol afgerond. Dit initiatief, oorspronkelijk gestart in 2018 door de voormalige first lady, werd gefinancierd door de Republiek India en vond zijn voltooiing op de LBO Kaykoesy School.

Als onderdeel van de afronding werden tien computers gedoneerd aan de genoemde school. First lady Santokhi hoopt dat deze computers een positieve bijdrage zullen leveren aan de ICT-lessen die vanaf nu aan de leerlingen worden aangeboden. In haar dankwoord aan de Republiek India, overgebracht via de ambassadeur, benadrukte de presidentsvrouw dat de bijdrage niet alleen de school ten goede komt, maar het hele Lelydorp-complex, gezien de meeste leerlingen uit deze buurt komen.

Ambassadeur Balachandran prees Suriname en de uitvoerder van het project in zijn toespraak en bood Surinaamse studenten beurzen aan om in India te studeren. De first lady gaf de leerlingen het advies om zorgvuldig om te gaan met de ontvangen computers. “Jullie hebben erom gevraagd, nu is het in jullie bezit. Gebruik de computers nuttig en wees er vooral zuinig op.”

Ze kijkt uit naar meer van dergelijke projecten om een positieve impact te hebben op de jeugd en daarmee op de toekomst van het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFirst lady en Indiase ambassadeur realiseren "Every Student a Computer" project