Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

First Lady doneert aan sociale instellingen

Geplaatst

op

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft afgelopen vrijdag, namens president  Bouterse, aan zeven sociale instellingen in Suriname een donatie gedaan. De donaties komen voort uit een, voor de president, gebudgetteerd bedrag van SRD 125.000 ten behoeve van relatiegeschenken. De overhandiging vond plaats op het presidentieel paleis.

Vertegenwoordigers van Huize Emma mochten een envelop (SRD 20.000) in ontvangst nemen alsook Huize Bethaljada (SRD 20.000), Huize Ashiana (SRD 15.000), Stichting SOGK (SRD 15.000), Het Parelhuis (SRD 20.000), Lotjeshuis (SRD 20.000) en Stichting Claudia (SRD 15.000). De instellingen richten zich voornamelijk op onderwijs, vrouwen, kinderen en senioren burgers en personen met beperkingen.

De First lady merkt op dat de instanties heel goed werk verrichten en ze is ervan overtuigd dat de donaties op de juiste plaatst terecht zijn gekomen, zeker gezien de moeilijke tijden.

Namens de sociale instellingen nam Frank Cameron, van het SOGK, de taak op zich om de First lady en de president te bedanken voor hun geste.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |