Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

First Lady doneert aan sociale instellingen

Geplaatst

op

door

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft afgelopen vrijdag, namens president  Bouterse, aan zeven sociale instellingen in Suriname een donatie gedaan. De donaties komen voort uit een, voor de president, gebudgetteerd bedrag van SRD 125.000 ten behoeve van relatiegeschenken. De overhandiging vond plaats op het presidentieel paleis.

Vertegenwoordigers van Huize Emma mochten een envelop (SRD 20.000) in ontvangst nemen alsook Huize Bethaljada (SRD 20.000), Huize Ashiana (SRD 15.000), Stichting SOGK (SRD 15.000), Het Parelhuis (SRD 20.000), Lotjeshuis (SRD 20.000) en Stichting Claudia (SRD 15.000). De instellingen richten zich voornamelijk op onderwijs, vrouwen, kinderen en senioren burgers en personen met beperkingen.

De First lady merkt op dat de instanties heel goed werk verrichten en ze is ervan overtuigd dat de donaties op de juiste plaatst terecht zijn gekomen, zeker gezien de moeilijke tijden.

Namens de sociale instellingen nam Frank Cameron, van het SOGK, de taak op zich om de First lady en de president te bedanken voor hun geste.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

8 Surinaamse sportjournalisten in Columbia voor deelname AIPS Games

Geplaatst

op

door

De Vereniging van Sport Journalisten Suriname is met een acht tal vertegenwoordigers in Columbia,Bucaramanga, voor deelname aan de 4e editie van de AIPS Games. Dit is een geheel dat om de 2 jaar gehouden en georganiseerd wordt door de AIPS. Dit jaar duren de games van 20 tot en met 24 mei aanstaande. Suriname komt uit op de onderdelen atletiek, bowling, futsal, pool en tafeltennis. Er staat ook schaken op het schema. Futsal en atletiek hebben de meeste deelnemers.

De delegatie bestaat uit voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde. Bij de games die maandag aanstaande beginnen komt Suriname gelet op het schema vanaf dinsdag in actie met het onderdeel biljart gevolgd door de daarop volgende dagen: zaalvoetbal, tafeltennis , atletiek en bowlen

Bij vorige participaties is het Suriname steeds gelukt in de prijzen te vallen. Onder anderen Eenig, Soeltan, Rakesh Parag en Zalman wonnen in Brazilië en Mexico medailles. Volgens de delegatie van Suriname ligt het in de bedoeling om meer medailles in de wacht te slepen en natuurlijk ook op verschillende onderdelen kampioen te worden. De games duren tot en met 24 mei. De daarop volgende dag reisd men terug naar Aruba alwaar men 2 dagen zal blijven om terug te vliegen naar Suriname.

Lees verder

Suriname

President Bouterse: “ Als ik moet reshuffelen ga ik het doen”

Geplaatst

op

door

PresidentDesire Bouterse heeft vanaf hij het Staatshoofd van Suriname is, 47 ministersgereshuffeld of bedankt. Na de beediging van de nieuw bakken ministers vanheden werd er een persconfernetie belegd waarbij aan het Staatshoofd gevraagdwerd waarom hij zo te werk gaat.

Bouterse gafheel kort en zakkelijk aan dat in geval hij moet reshuffelen of bedanken hijgeen keus heeft om dat te doen. Volgens journalisten wordt het een last voor deStaatskas. In de afgelopen jaar zijn 47 ministers versleten en heel opvallendis dat enkele van hen precies een jaar aanzitten. Er was maar 1 minister dieniet lang aanzat. Het gaat om Eugene van der San die de minister van Justitieen Politie was. Hij zat slechts enkele maanden aan.  

Voor wat de salarissen van Chotkan de gewezen directeur van international luchthaven van Suriname en Sergio Akiemboto de directeur van Grasalco betreffen blijven die het zelfde salaris van de instantie waar ze leiding aan gaven ontvangen.

Lees verder

Meest gelezen