woensdag 7 december 2022
27.1 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
4
(1)

Financieringsinstelling Credit Suisse in Suriname

lees ook ...

Waar er rook is, is er vuur

Chan Santokhi is president van een regering die transparantie beloofde in al hun beleids-handelingen. Transparantie betekent een heldere doorkijk van zaken, maar in plaats daarvan is alles van deze re...

President Santokhi heeft in een ontmoeting met een delegatie van Credit Suisse, financieringsmogelijkheden met deze Zwitserse financiële instelling besproken. De delegatie werd op dinsdag 05 oktober 2022 op het Kabinet van de President ontvangen.

President Santokhi heeft de organisatie daarbij geïnformeerd over het IMF-programma dat in Suriname wordt uitgevoerd, met het oog op economisch herstel. Verder heeft hij ook een uiteenzetting gegeven van de moeilijke periode die de Surinaamse samenleving momenteel meemaakt.

In het verlengde hiervan heeft het staatshoofd ook gevraagd in hoeverre de organisatie een rol van betekenis kan spelen in het schuldherschikkingsprogramma van Suriname. Hij wilde ook graag weten of er mogelijkheden bestaan voor het herfinancieren van schulden, die passen binnen het raamwerk van het IMF-programma. President Santokhi voegde eraan toe dat elke investeringsbank die Suriname gedurende deze uitdagende periode wenst te ondersteunen, welkom is.

Het staatshoofd is verder ook ingegaan op de ontwikkelingen betreffende Suriname’s offshore olie- en gasindustrie. Hij is ook ingenomen met de lange termijn relatie tussen de Zwitserse financiële instelling en Staatsolie. De president zei geïnteresseerd te zijn naar de ontwikkeling van deze relatie in de toekomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinancieringsinstelling Credit Suisse in Suriname