dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
4
(1)

Financieringsinstelling Credit Suisse in Suriname

lees ook ...

Auto te water bij Groningen, zoekactie naar bestuurder

Een Toyota Rush is vanochtend rond 04.00 uur de Saramaccarivier in gereden ter hoogte van Groningen. Reddingswerkers zijn ter plaatse om te zoeken naar de bestuurder, die volgens voorlopige informatie...

President Santokhi heeft in een ontmoeting met een delegatie van Credit Suisse, financieringsmogelijkheden met deze Zwitserse financiële instelling besproken. De delegatie werd op dinsdag 05 oktober 2022 op het Kabinet van de President ontvangen.

President Santokhi heeft de organisatie daarbij geïnformeerd over het IMF-programma dat in Suriname wordt uitgevoerd, met het oog op economisch herstel. Verder heeft hij ook een uiteenzetting gegeven van de moeilijke periode die de Surinaamse samenleving momenteel meemaakt.

In het verlengde hiervan heeft het staatshoofd ook gevraagd in hoeverre de organisatie een rol van betekenis kan spelen in het schuldherschikkingsprogramma van Suriname. Hij wilde ook graag weten of er mogelijkheden bestaan voor het herfinancieren van schulden, die passen binnen het raamwerk van het IMF-programma. President Santokhi voegde eraan toe dat elke investeringsbank die Suriname gedurende deze uitdagende periode wenst te ondersteunen, welkom is.

Het staatshoofd is verder ook ingegaan op de ontwikkelingen betreffende Suriname’s offshore olie- en gasindustrie. Hij is ook ingenomen met de lange termijn relatie tussen de Zwitserse financiële instelling en Staatsolie. De president zei geïnteresseerd te zijn naar de ontwikkeling van deze relatie in de toekomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinancieringsinstelling Credit Suisse in Suriname