zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
4.7
(3)

Financiënminister wil aftreden; president Santokhi heeft nog geen besluit genomen

lees ook ...

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zijn portefeuille beschikbaar gesteld aan president Chandrikapersad Santokhi. In een statement zegt het staatshoofd dat de bewindsman enige tijd terug al had aangegeven terug te willen treden om strikt persoonlijke redenen. Uit respect voor de privacy en de persoonlijke omstandigheden van minister Achaibersing is met zorg omgegaan met deze kwestie.

Inmiddels heeft de minister zijn voornemen schriftelijk aan het staatshoofd doen toekomen. President Santokhi geeft aan dat de brief met de meest urgente aandacht zal worden behandeld en dat er zeker begrip is voor de persoonlijke situatie van de minister.

Over het accepteren van het aangeboden ontslag is door de president geen besluit genomen, omdat met alle zorg en vanuit verschillende invalshoeken deze onvoorziene situatie goed overwogen moet worden. Ondertussen vraagt de regering dat eenieder de privéomstandigheden van de minister van Financiën en Planning respecteert en de verdere ontwikkelingen rustig afwacht.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinanciënminister wil aftreden; president Santokhi heeft nog geen besluit genomen