zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
4.5
(2)

Financiën maakt SRD 247.000 over voor ZON thuiszorg

lees ook ...

USAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied...

Het Directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op dinsdag 20 februari 2024 een informatiesessie georgan...

Het ministerie van Financiën en Planning heeft SRD 247.000 overgemaakt aan ZON thuiszorg. Het betreft de eerste tranche  en een achterstallige betaling over de maand oktober 2022. Eerder had het thuiszorgbedrijf al SRD 300.000 ontvangen. De werknemers in dienst van ZON hebben al twee maanden geen salaris ontvangen. Afgelopen week kregen ze een voorschot van SRD 1.000 over de twee maanden.

Voordat er kan worden uitbetaald gaat het geld eerst naar de Centrale Bank van Suriname, daarna naar de VCB en vervolgens komt het op de rekening van ZON.

Werknemers van de verschillende afdelingen van ZON, waaronder die van Paramaribo en Moengo, hebben de afgelopen dagen actie gevoerd. Naast dat een aantal mensen beneden het minimumloon verdienen, krijgen ze hun geld niet op tijd. Volgens de directeur zou het de schuld zijn van de overheid.

Door de werknemers wordt ook geklaagd dat de bewoners van de tehuizen slechte voeding krijgen. De overheid heeft de gelden over de maand november nog niet gestort voor ZON.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinanciën maakt SRD 247.000 over voor ZON thuiszorg