donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

Financiële steun aan sociaal zwakkeren verhoogd

lees ook ...

Sluis te Donderskamp/Konomerume wordt hersteld

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij bracht het afgelopen weekend een orientatiebezoek aan de Arawarasluis in het Boven Nickerie/Wayambogebied die buiten werking was, door geb...

De regering heeft op 12 juli, het besluit genomen om per 1 juli de financiële steun aan sociaal zwakkeren voor de vierde keer te verhogen sinds hun aantreden. Dit heeft de Communicatiedienst Suriname te kennen gegeven in een persbericht. De algemene oudedagsvoorziening (AOV), algemene kinderbijslag (AKB) en de twee financiële bijstanden vormen het sociaal vangnet.

De algemene oudedagsvoorziening (AOV) gaat van SRD 1.250,- naar SRD 1.750,- en de algemene kinderbijslag (AKB) van SRD 125,- naar SRD 200,- per kind. Mensen met een beperking ontvangen nu SRD 2.500, – in plaats van SRD 1.750, – en zwakke huishoudens van SRD 1.500, – in plaats van SRD 1. 250,-.

De regering probeert op grond van haar verantwoordelijkheid verlichting te brengen via het sociaal vangnet.

Personen met een beperking die zestig jaar zijn en AOV ontvangen, behouden voortaan hun recht op financiële bijstand voor deze doelgroep. Zestigjarigen kunnen naast AOV ook financiële bijstand aanvragen voor mensen met een beperking of zwakke huishoudens. Er is nu ook vastgesteld dat burgers met een permanente beperking in aanmerking komen voor financiële bijstand voor mensen met een beperking. Hun inkomen zal niet meer bepalend zijn hiervoor.

“Met deze maatregelen streeft de regering ernaar om sociale rechtvaardigheid te bevorderen en het welzijn van de Surinaamse bevolking te verbeteren”, aldus het schrijven van de CDS.

In de samenwerking met het IMF is in het hersteltraject een speciale post voor sociale uitgaven, waarbij een bepaald percentage van het bruto binnenlands product (BBP) moet worden besteed ten behoeve van het volk.

“Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft de gestelde target van SRD 1,4 miljard behaald voor het dienstjaar 2022. Op basis van berekeningen is er besloten om een vierde verhoging door te voeren voor de doelgroepen”, aldus het persbericht.

Bron Foto: Communicatie Dienst suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinanciële steun aan sociaal zwakkeren verhoogd