zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Financiële situatie SLM wordt onderzocht

lees ook ...

Kromosoeto opnieuw achter grendels

De autoriteiten hebben tijdens onderzoek genoeg reden gevonden om  ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), donderdag nogmaals achter slot en grendel te plaatsen. Zijn ...

De Centrale Accountantsdienst (Clad) zal door de regering worden gevraagd om een onderzoek te doen naar de financiële situatie bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Dit verzoek is bij minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) gedeponeerd door de Raad van Commissarissen van het vliegbedrijf. De SLM-top wil dat er een onderzoek wordt ingesteld naar alle bronnen die te maken hebben met de schuldpositie van het bedrijf.

“Dit traject wordt per ommegaande ingezet,” gaf Jubithana aan in De Nationale Assemblee. De bewindsman ging tijdens een openbare vergadering in op vragen die door assembleeleden waren gesteld over de gang van zaken bij de SLM en in de Surinaamse luchtvaartsector. Op de vraag hoe de salarissen van het personeel worden uitbetaald gaf de minister aan dat dit gebeurt uit gezamenlijke verkopen inclusief die van dochterondernemingen van de carrier.

In de samenleving circuleerden hardnekkige geluiden als zouden de middelen om het personeel te betalen door de Energiebedrijven Suriname beschikbaar worden gesteld. Jubithana gaf ook aan dat de directie van de SLM intussen het herstelplan aan de regering heeft aangeboden. Het parlement krijgt te zijner tijd ook een exemplaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandFinanciële situatie SLM wordt onderzocht