woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
2
(1)

Financiele hulp voor oudere Surinamers tegen armoede

lees ook ...

Ook ABOP’ers hebben recht op een perceel

Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de huidige regering in het afgelopen jaar meer dan 25.000 grondpapieren uitgereikt. Hij maakte duidelijk dat zijn partijgenoten, net als alle andere Surina...

Het pilotproject ‘Armoede Bestrijding Ouderen’, dat onderdeel uitmaakt van het Sociaal Vangnet, is opgezet om sociaal zwakke seniore burgers een steun in de rug te geven. Het is een landelijk project dat gecoördineerd wordt door de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO).

Financieel zwakke 60 plussers zullen tot en met eind 2022 maandelijks een financiële uitkering ontvangen van de overheid. Personen die alleen leven van de algemene oudedagsvoorziening (aov) en dus geen pensioen ontvangen, krijgen een maandelijks bedrag van SRD 1000. Degenen die een pensioen tot en met SRD 250 ontvangen krijgen maandelijks een extra financiële ondersteuning van SRD 750. Personen die een pensioenuitkering ontvangen tussen SRD 250 en SRD 500 krijgen er SRD 500 bij.

Het project zal worden opgesplitst in twee fasen. Gestart zal worden in de kustdistricten. In de tweede fase zullen burgers uit Brokopondo, Sipaliwini en West-Suriname ook aan de orde komen. Over de ingangsdatum kan voorzitter van de BBGO Renate Wouden nog geen uitspraak doen, daarvoor is zij afhankelijk van de instructies vanuit de overheid. “Het was de bedoeling om in april te beginnen, maar dat gaat nu niet meer lukken.”

De BBGO-voorzitter roept personen op om zich vooralsnog nergens te laten registreren. Het is haar namelijk ter ore is gekomen dat individuen reeds seniore burgers hiertoe oproepen. “BBGO zal bekendmaken wanneer de registratie start en de nodige details verschaffen. Wij zijn in ieder geval nog niet bezig daarmee.” De voorzitter roept de seniore burgers op om hun e-ID te laten maken, omdat men zich alleen daarmee kan  registratreren voor de ouderen uitkering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinanciele hulp voor oudere Surinamers tegen armoede