donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Financiële Educatie Minibeurs door Centrale Bank van Suriname

lees ook ...

President Santokhi pleit voor trolleybus en tram om parkeerp...

President Chandrikapersad Santokhi heeft erkend dat parkeren in de binnenstad van Paramaribo een probleem is en heeft plannen onthuld om dit na 2025 aan te pakken met een innovatieve oplossing. Het vo...

Op het UNASAT(University of Applied Sciences and Technology Suriname) complex is er een Financiële Educatie Minibeurs gehouden door de  Centrale Bank van Suriname met als thema “Financiële educatie de motor achter financiële inclusie”. Actoren uit de financiële sector, maatschappelijke groeperingen en onderwijsinstellingen deden dit op 5 en 6 augustus om de samenleving te informeren over de financiële sector. Maurice Roemer, de Govornor van de Centrale bank opende de beurs op 5 augustus.

De gemeenschap kreeg via deze beurs de nodige financiële informatie. Men hoopt dat individuen hiermee in staat gesteld worden om weloverwogen beslissingen te nemen bij het omgaan met hun financiën. Hun welvaart en groei is hiervan afhankelijk. Uiteindelijk zal dit de economische groei en welvaart van het land beïnvloeden.

Volgens Eric Konigferander, International Relations Officer van de CBvS, was het nodig om de doorsnee burger door de beurs te informeren over de financiële mogelijkheden van de formele financiële wereld.

Financiële diensten wil men toegankelijk maken voor alle lagen van de bevolking. Ook zij die voorheen uitgesloten werden door financiële instellingen worden nu uitgenodigd. De financiële inclusiebeleid van de bank richt zich hierop. Governor Roemer ziet in financiële inclusie een belangrijke factor om armoede terug te dringen en toekomstmogelijkheden te verruimen. “Mensen die toegang hebben tot financiële producten en diensten en de nodige financiële vaardigheden bezitten, zijn beter voorbereid bij het nemen van financiële beslissingen”, aldus Roemer.

Onderzoek in 2022 heeft uitgewezen dat een derde van de ondervraagden geen bewuste financiële beslissingen maakt en dat 45% van de samenleving alleen het basisonderwijs heeft doorlopen. Men wil met deze beurs financieel analfabetisme tegengaan.

Bron: Communicatie Dienst Suriname en SRS nieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinanciële Educatie Minibeurs door Centrale Bank van Suriname