woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Financiële crisis treft Medische Zending: vluchten en dienstverlening gestagneerd

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

De Medische Zending Primary Health Care (MZ) in Suriname heeft haar binnenlandse vluchten stopgezet en kampt met belemmeringen bij de aankoop van benodigd materiaal om de dienstverlening te waarborgen. Het ontbreken van subsidies van de overheid gedurende de afgelopen zes maanden heeft de organisatie in financiële moeilijkheden gebracht, waardoor de continuïteit van operaties in gevaar is.

MZ-directeur Herman Jintie benadrukt de kritieke situatie: “Doordat wij de middelen nog niet hebben gekregen, zijn onze operaties in gevaar gekomen. De schuld is zodanig opgelopen dat het niet meer verantwoord is om andere reserveringen te plaatsen.” Leveranciers hebben ook hun dienstverlening gestaakt vanwege onbetaalde schulden, en het tekort aan brandstof bedreigt het weg- en watertransport.

Hoewel subsidies voor het derde kwartaal zijn toegezegd door de regering, zijn ze nog niet overgemaakt. De onzekerheid over subsidies voor het vierde kwartaal vergroot de druk op MZ, vooral nu zes poliklinieken in het Wayambo- en Kabalebo-gebied sinds oktober weer onder MZ vallen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinanciële crisis treft Medische Zending: vluchten en dienstverlening gestagneerd