donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(1)

Financiele administratie woningbouwproject is een puinhoop

lees ook ...

Kaarten ‘Zullen we maar weer’ van Roue Verveer, ...

De Surinaams- Nederlandse stand up comedian Roue Verveer brengt in november de show, 'Zullen we maar weer' in Suriname. Er worden vier shows verzorgd in het gebouw van Assuria High-rise en eentje in d...

Staats adviseur Gregory Rusland coördineert nu de woningbouw. Het woningbouwproject van de regering Bouterse, moet hij nu verder coördineren. Hij heeft geen (financiële) administratie van het Dalian-project aangetroffen. Rusland zegt dat er onvoldoende is bijgehouden wie de actoren zijn van het project. ‘Ik kan zeggen dat het een totale chaos is’ zegt Rusland. Naar zijn zeggen is ook de schuld niet concreet gedefinieerd.

Tientallen mensen en bedrijven zeggen diensten te hebben verleend aan de uitvoering van het project, maar ook deze informatie is niet terug te vinden. Er zijn veel onduidelijkheden, Het onderzoek van het Openbaar Ministerie  maakt het ook moeilijk om informatie te vinden.

De toenmalige directeur van de Surinaamse Postspaarbank Ginmardo Kromosoeto moest in opdracht ruim 270 miljoen overmaken naar de woningbouwfonds. Rusland schat dat het Woningbouwfonds een schuld heeft van ongeveer 450 miljoen bij deze bank. De totale schuld bedraagt dus SRD. 600 miljoen. ‘Het is heel veel geld. En als het duidelijk was waar het geld naar toe was, of wie dit moest ontvangen, konden we ermee leven. Maar nu we het niet weten, is het onderzoek belangrijk’, vindt Rusland. Zolang dit gaande is staat het Dalian project stil. Dit alles moet volgens Rusland de regering niet ervan weerhouden om de woningnood aan te pakken.

‘En, het onderzoek moet wél doorgaan, maar tegelijkertijd moet de regering ook van start gaan met woningbouwprogramma’s.  Het gaat nu te traag; er moet een nieuw hoofdstuk beginnen’.

Tijdens de coalitietop  heeft Rusland dit probleem voorgelegd. Men is zich ervan bewust dat de occupanten van het Dalianproject in woningnood zitten. Het clusterteam van ministers zal zich hierover buigen. Hij vindt dat een klein team zich bezig moet houden met de aanvang van de woningnood.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinanciele administratie woningbouwproject is een puinhoop