vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
3
(1)

Financieel-economische situatie onder controle na een jaar regeren

lees ook ...

Dertig verpleegkundigen doen mee aan leiderschapstrainingen

Dertig verpleegkundigen uit verschillende gezondheidsinstellingen doen mee aan de training ‘Leadership For Change’ (LFC). De Raad voor Verpleging in Suriname (RaVeSu) had maandag de openingsceremonie ...

  President Chandrikapersad Santokhi verzekert dat na één jaar regeren de financieel-economische situatie  al onder controle is. “De schuld van vier miljard US dollar zijn we ook bezig onder controle te krijgen. We hebben vergevorderde gesprekken met het IMF en rond eind van deze maand moeten we een overeenstemming hebben met IMF”, benadrukte  hij.

Dit zei de president in Marowijne, waar hij samen met de vice-president en minister Donita Vorswijk grondbeschikkingen uitreikte aan 150 burgers. De onderhandelingen waren moeizaam, maar het zal vruchten afwerpen. Na de goedkeuring van de lening bij het Internationaal Monetair Fonds  zullen ook andere organisaties in zee gaan met Suriname. “Dus moni o de bogo bogo“, volgens de president.

De regering onderhandelt nu over loonsverhoging voor ambtenaren, met de vakbeweging, omdat men weet dat het volk problemen heeft. Het bedrag van onder meer de Algemene Kinderbijslag (AKB) is daarom ook omhoog gegaan. “Unu sabi dati unu abi en moeilijk. Maar we gaan u niet in de steek laten. Unu no musu lasi bribi“,  aldus Santokhi.

De president hield zijn gehoor voor, dat er een aantal grote projecten uitgevoerd zullen worden, wanneer de regering het geld van de IMF ontvangt. Verder vroeg hij om geduld te betrachten, en deelde een overzicht van regeringsprestaties met de aanwezigen.

Vicepresident Ronnie Brunswijk riep de Moengonezen op om zich niet te laten misleiden door politieke tegenstanders van de regering. “A presidenti disi e gi unu a gelegenheid fu ontwikkel a binnenland. Laat niemand je komen afleiden met smoesjes. Als regering weten we dat het zwaar is, maar ik kan je verzekeren dat het straks goed zal gaan” zo sprak  Brunswijk.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinancieel-economische situatie onder controle na een jaar regeren