Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Financieel-economische crisis in Suriname binnen vier maanden onder controle

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

President Chan Santokhi heeft bij aanvang van de gran krutu van de marron- en inheemse stammen in het binnenland gezegd, dat de financieel-economische crisis waaronder Suriname momenteel gebukt gaat binnen de eerstkomende vier maanden onder controle is. Het staatshoofd vertoeft aan het hoofd van een regeringsdelegatie in Poesoegroenoe waar er een traditionele bijeenkomst is gehouden.

Volgens de regeringsleider worden een aantal maatregelen die ordening moeten brengen in de financiën en de algehele economische situatie van het land nu al uitgevoerd. Ook in Poesoegroenoe hield hij de aanwezigen voor dat de problemen, maar voornamelijk de staatsschuld die van de vorige regering is geërfd, veel groter is dan werd verwacht. Toch zijn al zodanige acties ondernomen om orde op zaken te stellen.

Bundeling

De bundeling van Hindostanen en marrons, de twee grootste bevolkingsgroepen, biedt een unieke kans om met andere etnische groepen samen Suriname tot ontwikkeling te brengen. Hij zei verder dat de regering ervoor zal zorgen dat de ontwikkeling komt en eenieder een baan kan vinden.

Het wegwerken van de achtergesteldheid van het binnenland ten opzichte van andere delen van het land is een van de prioriteiten van de regering, stelde de president. In Paramaribo zullen volgens president Santokhi, om kinderen uit het binnenland betere onderwijskansen te bieden, etagewoningen worden gebouwd.

Plannen

De president vindt dat het binnenland een productiegebied moet worden zoals Nickerie waar burgers een goed bestaan kunnen opbouwen. Er zijn hiervoor al plannen ontwikkeld. Atjoni moet volgens de regeringsleider de tweede grote stad worden van Suriname met een universiteit, ziekenhuis, middelbare scholen, infrastructuur en industrieën die voldoende werkgelegenheid scheppen voor bewoners in het binnenland.

De delegatie is naar Poesoegroenoe afgereisd voor de herdenking van de Dag der Marrons, gisteren.

Culturu.com

 

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joop den uillen
zondag 11 oktober 2020 05:45

Praatjes vullen geen gaatjes

Roepia
zondag 11 oktober 2020 07:23

Deze man droomt nog steeds, al tijdens de verkiezing droomde hij al van al miljoenen en miljarden die buitenlandse investeerders zouden doen, en ook de miljoen of miljarden vd diaspora, dit kliekje doen alsof ze barsten van het geld, zijn maar een stelletje nietsnutters en steuntrekkers daar in den Haag.

Roepia
zondag 11 oktober 2020 07:33

Hij droomt nog steeds als tijdends de verkiezing.
Laat de diaspora hem helpen ,ze stonden toch klaar om su te helpen. In nederland kan je ook ook als steuntrekker, want dat zijn ze daar in denhaag, een vette Mercedes rijden.

Yordi
zondag 11 oktober 2020 11:02

Diaspora waar zijn ze .? ze moeten 5000 betalen als ze willen instappen in een slm vliegtuig. Wat een verassing voor de passagiers. Ik wil niet voor verrassingen komen te staan als ik naar Suriname vertrekt maar ook niet als ik terug kom .. ze kunnen plotseling iets uit hun hoed toveren zodat je moet betalen. Je word tegen de muur gedrukt betaal of blijf in nl. Hopelijk kunnen ze de machine nog onderhouden. Kost ook geld.

Bryan
zondag 11 oktober 2020 15:52

CHAN aan de lal topie(palm)
RONNIE aan de coke.
Slm aan het infuus.
Denken deze domme idioten nou echt dat toeristen srd5000,- gaan betalen om 10 dagen van hun vakantie te verliezen?
Chan die dacht en denkt nog steeds of beter gezegd hij ziet ze letterlijk vliegen.
Denken deze 2 dat multinationals mey miljarden gaan strooien wetende.dat er een drugscrimineel VP is en de president maar erbij bungelt als een marionet zonder enige visie?

Kort verhaal: linksom of rechtsom Suriname en het volk hebben Nederland nodig en vwb het drugproblematiek Amerika en Frankrijk gewoon om hulp vragen.

Manman
zondag 11 oktober 2020 23:42

Ik lees hier bemoedigende positieve reacties van een stelletje onwetendeAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen