donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
4
(1)

Finabank verlangt naar meer groei

lees ook ...

Overheid voorkomt wegtrekken zorgpersoneel

Overheidsziekenhuizen melden reeds enige tijd het vertrekken van vooral gespecialiseerde zorgmedewerkers naar het buitenland, de zogeheten brain drain. Deze trek naar het buitenland heeft zodanige vor...

De Finabank heeft maandag haar dertienjarig bestaan gevierd. Het kon in verband met de pandemie en de huidige economische situatie niet uitbundig. De bank heeft besloten om als jubileumviering terug te geven aan haar klanten en de gemeenschap. Op 20 september 1991 werd de bank opgericht door Jules Tjin Wong Joe. Het is nu de vierde grootste particuliere bank in Suriname “Een heugelijk feit waar de bank trots op is”, schrijft de financiële instelling in een persbericht over de groei die zij hebben doorgemaakt. 

Diverse promotieacties hebben plaatsgevonden de afgelopen maanden.  De bank is daarnaast ook van plan aan Huize Albertine in Paramaribo, Stichting Matoekoe in Wanica en Het Zusters Dankers Centrum in Nickerie, elk een donatie van US dollar 3000,- te schenken. In de districten waar deze instellingen zich bevinden is er een Finabank gevestigd. Alle babies die op de jaardag van de bank zijn geboren worden feestelijk binnengehaald.

De bank begon als  een kleine familiebank met een startkapitaal van toen 10 miljoen Surinaamse gulden, naar een systeembank met een huidige  balanstotaal van ruim SRD 5.5 miljard in 2021. “Het succes van de afgelopen dertig jaar is mede te danken aan het vertrouwen en de ondersteuning van onze klanten en de gemeenschap.”

De bank heeft in 2020 een nieuwe strategie uitgezet en “is goed op weg om deze strategische doelstellingen te realiseren, waarbij de focus is op het verder stimuleren van elektronisch bankieren, het verbeteren van de digitale kanalen van de bank en het verstevigen van de relatie met haar klanten. Ondanks de huidige economische omstandigheden, heeft de bank een goede solvabiliteits- en liquiditeitspositie ondersteund met een sterke governance structuur.” “Stilstaan is voor u en voor ons, geen optie”, aldus de Finabank. De bank wil in de toekomst  verder te groeien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinabank verlangt naar meer groei