donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(1)

Finabank verkoopt eenmalig valuta aan klanten

lees ook ...

Mr Tropical beauty bezoekt de VP

Mr Tropical Beauty Suriname, Damiendo Plein, bracht op 05 october met zijn moeder, Johanna Pinas, een kennismakingsbezoek aan Vice President (VP) Ronnie Brunswijk. Bij het laatste gehouden TBS-contest...

De Finabank NV biedt haar klanten tot 16 juni de eenmalige mogelijkheid om maximaal US$ 5.000 of 5.000 uro te kopen tegen een lagere wisselkoers dan de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hier is er geen sprake van illegale valutaverkoop omdat er momenteel een flexibel wisselkoerssysteem is, waardoor de koers wordt bepaald door vraag en aanbod.

De koers die de Finabank aan hun klanten biedt, is SRD 19 voor de US-dollar en SRD 23.10 voor de euro. Er zijn geen bijkomende kosten en het geld kan gebruikt worden voor alle doeleinden. Klanten van Finabank hebben tot 16 juni de mogelijkheid om het verzoek tot aankoop van valuta door te geven. Volgens de algemeen directeur van Finabank, Eblein Frangie gaat het alleen om een girale verkoop en geen cash.

Volgens geruchten zullen ook ander banken zo een verkoop bieden aan hun klanten. Volgens ingewijden zal door het aanbod van valuta aan particulieren, de wisselkoers omlaag gaan. Op 11 juni was de notering van de CBvS hoger dan de dagen daarvoor. Er is een lichte stijging merkbaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinabank verkoopt eenmalig valuta aan klanten