zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Finabank rapporteert indrukwekkende financiële prestaties voor 2023

lees ook ...

Moreel onder OWOS leden blijft hoog

Bondsvoorzitter Marciano Hellings zegt in een vraaggesprek met Starnieuws, dat er nog geen nieuwe ontwikkelingen zijn. Gastekorten zijn ontstaan. Vrijdag heeft de bond bij de Energie Bedrijven Surinam...

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op maandag heeft Finabank haar indrukwekkende financiële prestaties van het afgelopen jaar bekendgemaakt. De bank behaalde een nettowinst van SRD 235 miljoen in 2023, wat een stijging van 11% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar, toen het SRD 212 miljoen was. Daarnaast is de kredietportefeuille van de bank gegroeid naar 6.563 miljoen, een indrukwekkende toename van 32% ten opzichte van 2022.

De solvabiliteitsratio van Finabank blijft stevig op 20%, met een uitstekende liquiditeitspositie. Ook de non-performing ratio van 1% is opmerkelijk laag, ruim onder de norm van 5% van de Centrale Bank van Suriname en voldoet aan internationale standaarden. Ondanks dat de cost-income ratio van 40% het niveau van vorig jaar overschrijdt, blijft het binnen het strategische doel van 50%, zoals verklaard door de bank.

In oktober 2023 ontving Finabank als eerste financiële instelling in Suriname een kredietwaardigheidsrating van de regionale rating autoriteit CariCRIS. De bank werd beoordeeld met een A+ rating voor de SRD en een A rating voor vreemde valuta, met een stabiel vooruitzicht. Deze beoordeling, gebaseerd op factoren als sterk bestuur, een robuuste marktpositie, uitmuntende financiële prestaties en het vermogen om schulden af te lossen, markeert een belangrijke mijlpaal voor Finabank en voor Suriname als geheel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinabank rapporteert indrukwekkende financiële prestaties voor 2023