vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
5
(1)

Finabank geeft bij 30-jarig jubileum terug aan gemeenschap

lees ook ...

Recht op protest mag geen ruimte bieden voor wanorde

Het Korps Politie Suriname (KPS) vindt het jammer dat er botsing kwam tussen de betogers en politieambtenaren. Er werd op 25 november  geprotesteerd tegen het beleid van de regering, en het kwam zelfs...

De Finabank, die 30 jaar terug werd opgericht in Suriname, geeft terug aan de gemeenschap. Er is door de huidige economische situatie en de Covid-19-crisis, door de financiële instelling ervoor gekozen om de viering van haar jubileum, 20 september 2021, anders te doen; zij geeft terug aan klanten en de gemeenschap. Vanaf maart heeft de bank rond de 20ste van de maand diverse promotieacties gehouden.

Verder zal een financiële donatie worden gedaan van elk US$ 3.000 aan Huize Albertine in Paramaribo, Stichting Matoekoe in Wanica en Het Zusters Dankers Centrum in Nickerie.

Er is gekozen voor deze drie districten, omdat de Finabank in die gebieden een filiaal heeft. Alle baby’s die geboren worden op 20 september 2021, zullen ook in het zonnetje worden gezet. Bezoekers van de bank, maandag, worden ook getrakteerd.

Finabank CEO Eblein Frangie noemt dit een heugelijk moment. “We zijn blij dat wij 30 jaar zijn. Afgelopen 30 jaar is niet van een leien dak gekomen. We hebben behoorlijk wat uitdagingen gehad als bank. Maar ik denk dat er op dit moment alle ingrediënten daar zijn om een doorstoot te maken naar de top 3 banken in Suriname”, vertelt de CEO.

Uitdagingen
De grootste uitdagingen voor de bank de komende periode zijn de contractie van de economie (koopkracht van de klanten), hoge kosten die gepaard gaan met voldoen aan internationale wet- en regelgeving (riskmanagement en money laundering) en de juiste mensen vinden om de doelen van de organisatie te behalen (arbeidsmarkt).

Finabank is gegroeid van een kleine familiebank, opgericht in 1991 door de heer Tjin Wong Joe, naar een van de vier grote banken in Suriname. Zij is volledig in particuliere handen.

De bank is gestart met een kapitaal van minder dan Sf 10 miljoen in 1991 en noteert in 2021 een balanstotaal van ruim SRD 5.5 miljard. Voor Surinaamse begrippen heeft de bank een goede solvabiliteit en heeft een goede positie op de markt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinabank geeft bij 30-jarig jubileum terug aan gemeenschap