woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Finabank-directeur: “Surinaamse banken werken niet mee aan koersspeculatie”

lees ook ...

Geldautomaten ondergaan grote veranderingen

Het lijkt erop dat er enkele opwindende veranderingen op komst zijn voor de geldautomaten (ATM's). Het gebruik van SRD 500 en SRD 200 biljetten in de geldautomaten zal het gemak voor gebruikers vergro...

Eblein Frangie, directeur van de Finabank, heeft in een recent interview via ABC Nieuws gezegd, dat commerciële banken in Suriname niet betrokken zijn bij koersspeculatie. Frangie benadrukte dat banken zich strikt houden aan de wisselkoersen vastgesteld door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en niet worden beïnvloed door de koersnoteringen van cambio’s.

“Speculatie of marktmanipulatie zijn geen strategieën die door commerciële banken worden toegepast,” aldus Frangie. Hij legde uit dat banken zich in plaats daarvan richten op het handhaven van marktstabiliteit en het vervullen van hun zorgplicht jegens klanten. Frangie pleit voor een gelijk speelveld in de financiële sector, waarbij iedereen eerlijke kansen krijgt.

Hij benadrukte ook dat elke koersschommeling een impact heeft op de balans en winst van banken, waardoor zij rationeel handelen op de markt om geen nadelige gevolgen te ondervinden. Hij verklaarde dat banken streven naar rust op de markt en het voldoen aan de vraag van hun cliënten.

De directeur van Finabank stelde verder dat wanneer er voldoende aanbod is, klanten op een voorspelbare manier hun dollars kunnen kopen voor bijvoorbeeld importdoeleinden. Hij benadrukte dat banken zich niet laten leiden door de noteringen van enkele spelers op de markt die de indruk willen wekken dat de koers zal dalen.

Frangie uitte ook zijn overtuiging dat er geen daling van de douanekoers zal plaatsvinden, gezien het macro-economische plaatje van het land. Met deze verklaringen tracht Frangie het vertrouwen in de stabiliteit van de Surinaamse financiële sector te versterken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinabank-directeur: “Surinaamse banken werken niet mee aan koersspeculatie”