dinsdag 25 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
5
(1)

Film ‘Leeuwin’ gekozen als beste in Europa

lees ook ...

Suriname en VN ondertekenen Country Implementation Plan voor...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op 20 juni het ‘United Nations Suriname Annual Results Report 2023’ ontvangen van Joa...

De film ’Leeuwin’ is door een jury van 700 kinderen in Italië uitgeroepen tot de beste film van Europa. Dit gebeurde tijdens een filmfestival in dit land. The Back Lot, die belast was met de lokale productie is ingenomen met het resultaat. Tijdens het filmfestival werd de prijs uitgereikt. Filmprijzen voor kinderen worden al meer dan 50 jaar tijdens dit event uitgereikt. Maandag gaat de film in Suriname in première. 

De productiemanager in Suriname was Sharlene Bosk. Leeuwin vertelt het verhaal van Rosi, Allyssa van Ommeren, een Surinaams meisje van 15 jaar met een goed leven in Suriname. Haar gezin moest plotseling verhuizen naar Nederland. Zij moest omgaan met cultuurschok in het nieuw land. Rosie had meer voetbaltalent, dan zelfvertrouwen. Een schoolvoetbaltoernooi op haar nieuwe school liet haar opleven.

Het is nog niet bekend, wanneer de film te zien zal zijn in de bioscoop. The Back Lot werd door de organisatie in Nederland gevraagd om het voorwerk in Suriname te doen, en moest in Suriname zorgen voor, locatie, equipment, catering, transport, en meer, zodat de crew uit het buitenland, die tien dagen in Suriname was, efficiënt kon werken. Suriname kende zeven draaidagen. Surinamers hebben voor meer dan 50% bijgedragen aan de opnamen in Suriname volgens Sharlene Bosk. Wij mogen volgens de productiemanagers daarop trots zijn.

Leeuwin is een familiefilm. Allyssa van Ommeren, de hoofdrolspeelster heeft niet eerder geacteerd. Leeuwin is haar eerste film, en zij heeft “er heel veel van geleerd”. Voetbal, zelfvertrouwen, vreugde, verdriet en familie zijn onderwerpen, die voorkomen in de film. Kaarten zullen morgen tussen 10.00u en 12.00u worden weggegeven via radio abc.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFilm 'Leeuwin' gekozen als beste in Europa