donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Filippijnse verpleegkundigen voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo

lees ook ...

Voorzitter seniorenvereniging Suriname overleden

Het nieuws van het overlijden van Renate Wouden-Bhugwandass heeft velen geschokt. Als voorzitter van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft ze jarenlang gest...

Verpleegkundigen zijn gehaald uit de Filippijnen ten behoeve van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na werkafspraken zullen zij ingezet worden op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU). Het ministerie van Volksgezondheid meldt in een  persbericht dat dit als ondersteuning en interventie bedoeld is voor deze afdeling om de werkdruk enigszins te verlichten.

De raad van ministers gaf al in juli 2022 goedkeuring voor deze werving, maar  “Vanwege de verscherpte eisen van de Filippijnse overheid heeft het langer geduurd dan verwacht voordat de verpleegkundigen naar Suriname konden afreizen. Er was een speciale licentie nodig die lang op zich heeft laten wachten”, aldus het ministerie over de vertraging.

Verschillende actoren waren betrokken bij het nemen van een besluit  om deze buitenlandse krachten aan te trekken. Overleg is gepleegd tussen Volksgezondheid, de directie en een vertegenwoordiging van de kinderartsen van het AZP. Dit kwam op gang nadat artsen in een brandbrief alarm hadden geslagen over de ontstane situatie op de NICU en PICU door het wegtrekken van gekwalificeerd kader, waardoor men de afdeling moest inkrimpen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFilippijnse verpleegkundigen voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo