zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Filippijnse verpleegkundigen voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo

lees ook ...

De comedyvoorstelling over de afschaffing van de slavernij. ...

Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in...

Verpleegkundigen zijn gehaald uit de Filippijnen ten behoeve van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na werkafspraken zullen zij ingezet worden op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU). Het ministerie van Volksgezondheid meldt in een  persbericht dat dit als ondersteuning en interventie bedoeld is voor deze afdeling om de werkdruk enigszins te verlichten.

De raad van ministers gaf al in juli 2022 goedkeuring voor deze werving, maar  “Vanwege de verscherpte eisen van de Filippijnse overheid heeft het langer geduurd dan verwacht voordat de verpleegkundigen naar Suriname konden afreizen. Er was een speciale licentie nodig die lang op zich heeft laten wachten”, aldus het ministerie over de vertraging.

Verschillende actoren waren betrokken bij het nemen van een besluit  om deze buitenlandse krachten aan te trekken. Overleg is gepleegd tussen Volksgezondheid, de directie en een vertegenwoordiging van de kinderartsen van het AZP. Dit kwam op gang nadat artsen in een brandbrief alarm hadden geslagen over de ontstane situatie op de NICU en PICU door het wegtrekken van gekwalificeerd kader, waardoor men de afdeling moest inkrimpen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFilippijnse verpleegkundigen voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo