donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Filipijnse neonatale verpleegkundigen in Suriname

lees ook ...

President Santokhi overlegt met Nationale Veiligheidscommiss...

Gezien de toename van diverse vormen van criminaliteit in Suriname, heeft president Chandrikapersad Santokhi op maandag 20 maart 2023 een overleg gehad met de leden van de Nationale Veiligheidscommiss...

Het ministerie van Volksgezondheid, de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en een vertegenwoordiging van de kinderartsen van het AZP hebben op 15 juli 2022 een overleg gehad dat ging  over een brandbrief van de kinderartsen over de situatie bij de NICU/PICU van het AZP.

Door het wegtrekken van gekwalificeerd kader bij deze afdeling hebben de kinderartsen het besluit genomen om het aantal bedden op de afdeling af te schalen. In de raad van ministersvergadering is op woensdag 27 juli 2022 goedkeuring verleend voor het aanwerven van Neonatal Intensive Care Unit (NICU) verpleegkundigen uit de Filipijnen.

Het ministerie van Volksgezondheid is daarna direct op zoek gegaan naar NICU/PICU -verpleegkundigen uit de Filipijnen. Vanwege de verscherpte eisen van de Filipijnse overheid heeft het langer geduurd dan verwacht voordat de verpleegkundigen naar Suriname konden afreizen. Er was een speciale licentie nodig die lang op zich heeft laten wachten.

De verpleegkundigen zijn inmiddels in Suriname gearriveerd en zullen na enkele werkafspraken van start gaan met hun werkzaamheden op de NICU-afdeling bij het AZP waardoor de werkdruk op deze afdeling wat verlicht zal worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFilipijnse neonatale verpleegkundigen in Suriname