zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Fidelia Graand-Galon beëdigd tot ambassadeur van Ghana

lees ook ...

Centrale Bank en ministerie van Financiën cruciaal in Surina...

Een recente neerwaartse trend in de Surinaamse wisselkoers wordt toegeschreven aan overheidsfinanciële maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen, volgens Sanjay Gaurisankar, het hoofd van de ...

Drs. Fidelia Graand-Gallon, Surinaams sociologe en welzijnswerker, is op vandaag door president Chandrikapersad Santokhi op het presidentieel paleis beëdigd tot ambassadeur voor Suriname in Ghana. Graand-Galon dankt voor het vertrouwen dat haar is gegeven en zegt dat zij haar krachten wederom zal inzetten om Suriname groots uit te dragen. Van 2007 tot 2015 is zij ambassadeur van Suriname te Trinidad en Tobago geweest.

“Ondanks mijn klein gestalte staan wij als Suriname hoog en kunnen wij zo goed netwerken omdat wij het geloof hebben dat wij het kunnen. Wij staan sterk in educatie, cultuur, economie en in rijkdom”, geeft de bewindsvrouw aan. “Vanwege onze Afrikaanse roots zijn de economische, sociale en culturele betrekkingen met Ghana van eminent belang bij het uitvoeren van de nationale ontwikkelingsplannen” geeft zij verder aan.

De ambassadeur zal zich naast het uitbreiden van de samenwerking met Ghana ook inzetten voor het uitbreiden van de culturele banden en capaciteitsversterking, onder andere in de vorm van beurzen en trainingen en uitwisseling van kennis en ervaring in de mijnbouwsector, toerisme en cultuur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFidelia Graand-Galon beëdigd tot ambassadeur van Ghana