dinsdag 2 maart 2021
24.2C
Paramaribo
9.1C
Amsterdam
0
(0)

Fernandes speeltuin omgetoverd in kersttuin

lees ook ...

Herstel weg naar Atjoni met hulp lokale Ondernemers

In de laatste week van februari 2021 zullen er onder het technisch toezicht van de Wegenautoriteit (WA) herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd op drie locaties op de weg naar Atjoni. De herstelwerkza...

Het Coen Ooft-plein dat meer bekend staat als de Fernandes speeltuin, is door Claire Antonius van het eventplanningbureau ‘Orga Nice’ versierd en verlicht met de ondersteuning van Fernandes en het directoraat Openbaar Groen. Op vrijdag 11 december 2020 werden de lichtjes ceremonieel aangeschakeld in aanwezigheid van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, de directeur van Fernandes, Kurt van Essen en de directeur van het directoraat Openbaar Groen, Ellen Dest.

Antonius zegt het initiatief te hebben genomen om het park aan te kleden met kerstlichtjes, om zo mensen in de kerstsfeer te brengen ondanks het feit dat alle activiteiten on hold zijn gezet. “Er is gekozen voor het Coen Ooft-plein, omdat dit plein druk bezocht wordt door kinderen”, zegt Antonius. Directeur Van Essen over het ondersteunen van het initiatief: “Toen wij benaderd werden om mee te helpen, hebben wij gelijk gepland om de onthulling van het I Love Fernandes-beeld op dezelfde dag te doen als het aandoen van de lichtjes. We zullen dit altijd ondersteunen want dit is onze voortuin”, aldus van Essen.

Minister Nurmohamed geeft aan dat er wordt getracht om in het kader van nieuw beleid, initiatieven met het bedrijfsleven te ondernemen, waarbij er bij wijze van public–private partnership infrastructurele zaken gerealiseerd kunnen worden. De minister ziet graag dat andere bedrijven die in de buurt zijn van een plein het beheer daarvan over nemen. Fernandes heeft alvast haar bijdrage geleverd bij het Coen Ooft-plein. ”Uiteindelijk moet het beheer vanuit de mensen komen. We kunnen niet oneindig doorgaan om sponsors elke keer te vragen naar een kuub zand of een toilet. Burgers die gebruik maken van de speeltuin, kunnen 1 of 2 SRD betalen, zodat de stichting die hier beheert verder aan de slag kan”, aldus de minister.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFernandes speeltuin omgetoverd in kersttuin