donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Fernandes importeert frisdrank om tekort op te vangen

lees ook ...

Bursalen plaatsen Suriname in de spotlight in China

De bursalen Refano Wongsoredjo, Aaliyah Kotzebue en Trinity Saridjan in China hebben deelgenomen aan de 19th International Youth Cultural Festival van de University of International Business and Econo...

Er is een groot tekort ontstaan aan Fernandes softdrinks na de grote brand. Het bedrijf is door zijn voorraad heen, en de koelkasten bij de winkeliers staan er leeg bij. Het bedrijf heeft daarom besloten te importeren om de markt te voorzien. Ayida Slooten, Brand en Communications Manager bij Fernandes Bottling deelt dit  mee.

Na 80 jaar de bottling van Coca-Cola in Suriname te hebben gedaan met eigen formaten, moet Fernandes nu importeren. De eerste bezending komt uit Trinidad & Tabago met ander afmetingen van de flessen. Er zijn bijvoorbeeld flessen met een inhoud van twee liter. Volgens Slooten kosten de importen het bedrijf veel geld, omdat alles afgestemd is op de koers.

Het onderzoek om te komen tot de totale schade is nog niet afgerond. De productieplant is vrijwel geheel vernietigd door de brand. Het is nog niet zeker hoeveel tijd nodig zal zijn om weer over te gaan tot productie. Sloote bedankt de samenleving voor alle morele steun aan het bedrijf sinds de brand.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFernandes importeert frisdrank om tekort op te vangen